Direct naar artikelinhoud

Milquet verkiest vakantie boven kern

BRUSSEL - politieke benoemingen. weinig dossiers doen ter hoogte van de wetstraat zo veel stof opwaaien. behalve dan op het kabinet van vicepremier joËlle milquet (cdh), lijkt het.

Milquet (cdH) vertrok gisterochtend op vakantie. Ter hoogte van de Kroatische kust lag er immers een zeilboot op haar, haar familie en vrienden te wachten. Dat er nog een kern gepland stond woensdagmiddag, kon de vicepremier niet tegenhouden. "Ze heeft dinsdagavond al

bereikt wat ze wilde bereiken met de politiehervorming", luidde het ter verklaring op haar kabinet.

En de politieke benoemingen dan? Daarin heeft cdH geen interesse. Want niet alleen Milquet was het land uit, ook haar enige partijgenoot in de regering Melchior Wathelet trok begin deze week al richting Bretagne. En dus jammer maar helaas, geen cdH'ers van de partij. "Wij worden vertegenwoordigd door Koen Geens", luidt de laconieke repliek bij Milquet.

Die kern is er gisteren uiteindelijk toch niet meer gekomen, de posities van de verschillende partijen lagen nog te ver uit elkaar om aan tafel te gaan zitten. Tot grote opluchting op het kabinet-Milquet.