Direct naar artikelinhoud

Biënnale Interieur 2012 palmt Kortrijk in

De tweejaarlijkse designbeurs Interieur 2012 treedt de komende editie buiten de Kortrijkse Xpo en palmt de volledige West-Vlaamse stad in. De aftrap wordt gegeven op 11 oktober. Op die dag zal een tafel van dertig meter lang per boot aankomen op de Leie. Honderdtien studenten zullen de tafel naar de expohallen dragen. De beurs zelf gaat van start op 20 oktober.

Interieur en de stad Kortrijk bereikten vorige week een samenwerkingsakkoord voor meerdere edities. "Dankzij dat akkoord kan de designbeurs een biënnale in de stad worden. We willen de mensen meer betrekken bij de beurs en die laten beleven", zegt curator Lowie Vermeersch. "Bovendien willen we dat Interieur 2012 niet stopt wanneer de deuren van Kortrijk Xpo om 18 uur sluiten. Dat laat ons onder meer toe om ook internationale bezoekers voor meerdere dagen te lokken."

Naast de Kortrijkse Xpo creëert de beurs met de pas geopende Budafabriek een tweede kern waar drie van de zeven gastinstallaties zullen worden opgesteld. Maar ook de rest van de stad zal ingepalmd worden onder de naam Interieur Extra. Dertig projecten, met onder meer ruimte voor eten en drinken, film en muziek, werden geselecteerd en zullen verspreid worden in de stad. "De economische impact van de designbeurs op Kortrijk bedraagt 16 miljoen euro. We hopen dat ook deze vernieuwende editie een succes mag worden", zegt de curator.