Direct naar artikelinhoud

Madonna’s film in première in Venetië

W.E., de film van Madonna over de romance tussen de Britse koning Edward VIII en Wallis Simpson, zal in première gaan op het festival van Venetië. Voor Madonna is het na Filth and Wisdom de tweede film die ze zelf regisseert.

Madonna’s debuut werd door de filmcritici vernietigend onthaald. De zangeres schreef net als bij Filth and Wisdom ook deze keer weer mee aan het scenario. In W.E. kruipen Andrea Riseborough en James D’Arcy in de huid van Wallis Simpson en Edward VIII. De koning deed in 1936 afstand van zijn troon om zijn geliefde te kunnen trouwen. De prent zal buiten competitie vertoond worden.

Dit jaar zullen 22 films meedingen naar de Gouden Leeuwen. Bij de selectie zitten onder meer de nieuwe films van David Cronenberg en Roman Polanski. Cronenberg zal er A Dangerous Mind voorstellen, met onder anderen Keira Knightley en Viggo Mortensen. A Dangerous Mind gaat over de stormachtige relatie tussen Sigmund Freud, zijn leerling Carl Jung en een vreemde vrouw die zich tussen hen in komt murwen.

Andere blikvanger is Carnage, de nieuwe prent van Roman Polanski met onder meer Jodie Foster en Kate Winslet. De film gaat over twee ouderparen die samenkomen nadat hun kinderen gevochten hebben op school. Polanski zal niet aanwezig zijn op de Mostra. De regisseur wordt nog altijd gezocht door de Verenigde Staten na een aanklacht wegens ongewenst seksueel gedrag. Italië heeft in het verleden al verschillende keren meegewerkt met het Amerikaanse gerecht en hij vreest zijn vrijheid te verliezen als hij naar Venetië afzakt.

De openingsfilm in Venetië is The Ides of Marches, een film die geregisseerd, geproduceerd en geschreven is door George Clooney. Bovendien speelt de Amerikaan ook mee in het politieke drama. Ook Al Pacino zal er ten slotte zijn Wild Salome presenteren.

Het filmfestival van Venetië start op 31 augustus en loopt tot en met 10 september. De jury wordt voorgezeten door Darren Aronofsky, de Amerikaanse regisseur van onder andere Black Swan.