Direct naar artikelinhoud

Niet Christian Bale, maar Ben Affleck zal Batman spelen in 'Man of Steel II'

Ben Affleck gaat in Man of Steel II de rol van Batman spelen. Dat heeft filmmaatschappij Warner Bros. meegedeeld. De 41-jarige acteur staat in de film naast Superman, die net als in het eerste deel gespeeld wordt door de Brit Henry Cavill.

Nadat hij in strak rood pak voor rechtvaardigheid had gestreden in Daredevil (2003), noemde Affleck het dragen van een superheldenoutfit nog een "vernedering". Maar daar denkt hij tien jaar later opnieuw heel anders over.

Affleck neemt nu de plaats in van Christian Bale, die tot voor kort de Dark Knight was in Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Bale was de eerste keuze van regisseur Zack Snyder, maar de Brit liet vorig jaar weten dat hij ermee wilde stoppen. Bale zei dat de rol als een fakkel is die van de ene acteur aan de andere moet worden doorgegeven.

De keuze voor Affleck komt als een verrassing in Hollywood, maar onlogisch is ze niet. Niet alleen heeft Affleck al ervaring als superheld, ook speelde hij vorig jaar een glansrol in Argo, de prent die hij zelf regisseerde en die de Oscar voor beste film van het jaar won. Volgens regisseur Snyder zal Affleck dan ook "een goed tegenwicht" vormen voor Cavill.

Snyder, die ook de eerste Man of Steel regisseerde, kondigde eerder dit jaar aan dat de grootste striphelden ooit, Superman en Batman, samen zouden spelen in zijn nieuwe film.

Dat ze als onoverwinnelijk duo zij aan zij zullen strijden, is weinig waarschijnlijk. Alles wijst erop dat de twee superhelden het in een titanengevecht tegen elkaar zullen opnemen. Het tweede deel van Man of Steel wordt in 2015 in de bioscopen verwacht.