Direct naar artikelinhoud

Zakendoen én feesten

"Toen ik naar Duitsland verhuisde, beloofde ik mijn moeder dat ik na een jaar zou terugkomen. Dat is nu zes jaar geleden. En ik ben voorlopig allesbehalve van plan om hier weg te gaan."

"Tijdens mijn studies in Gent - oorspronkelijk ben ik van Aalst - leerde ik mijn vriendin kennen. We waren zes maanden samen toen we naar Beieren verhuisden. Drie jaar later zetten we de stap om naar Berlijn te gaan en wonen we in Friedrichsheim. Mijn leven draait vooral om het nachtleven en muziek. Ik heb een bookingsagentschap voor dj's en live-acts en haast elk weekend speelt er wel iemand van hen in een club. We gaan dan met hen mee om te supporteren. Met mijn job draait feesten ook om connecties maken. Als booker is het steeds een beetje zakendoen, maar het is zeker niet tegen mijn goesting, hè."

"Voor ik verhuisde, was ik België wat beu. Als je even in Gent woont, ken je al snel iedereen en zij jou ook waardoor je bijna nergens op je gemak bent. Hier heb je zeeën van plaats - een gevolg nog van de oorlog - waardoor de mensen meer relaxed lijken. Niemand loopt er hier zo gespannen bij als in Londen of Parijs. Ik kan me ook niet inbeelden dat ik in zulke stresserende steden zou kunnen aarden."

Maar feesten is voor Riet niet al wat de klok slaat. "Op zondag gaan we graag naar de grote rommelmarkt in Prenzlauer Berg. Iemand startte er ooit een karaoke, nu zit er 's zondags makkelijk 600 man te wachten tot iemand zingen gaat. Ik? Nee, daar waag ik me niet aan! Ik kijk veel liever."