Laatste kans om mee te doen met ‘Het grote gelijk’

© *

Al 7.000 mensen doen mee aan 'Het grote gelijk'.

jfja

Hoe vaak gaat u in gesprek met iemand met een andere mening? Sinds begin maart nodigen De Standaard, Knack, StampMedia en Bruzz Vlamingen en Brusselaars uit om met elkaar in dialoog te gaan op 4 mei, de dag van ‘Het grote gelijk’, of op 11 mei, tijdens Europe Talks, de Europese tegenhanger van het initiatief onder leiding van het Duitse Zeit Online.

‘Het grote gelijk’ is een uniek experiment dat u koppelt aan iemand met een andere kijk op de wereld. Daar tekenden in België alleen al ruim 7.000 deelnemers op in. In heel Europa staat de teller al boven de 20.000 deel­nemers. Duizenden ‘tegen­polen’ zullen elkaar dus over enkele weken in de ogen kijken. Want het is gemakkelijk praten wanneer u gelijk krijgt, maar het is uitdagender en verrijkend om over het muurtje te kijken.

Doe mee aan Het grote gelijk ›

Wilt u nog deelnemen, dan moet u snel zijn. Woensdag 10 april is de laatste dag waarop u kunt inschrijven voor ‘Het grote gelijk’ door 7 vragen te beantwoorden op onze site. Nadien koppelen we alle kandidaten aan deelnemers uit de buurt die op zo veel mogelijk vragen een verschillend antwoord hebben gegeven.

Midden april worden de gesprekspartners aan elkaar voorgesteld via geanonimiseerde mails. Als zowel u als uw gesprekspartner aangeeft elkaar te willen ontmoeten, krijgen jullie elkaars e-mailadres en kunnen jullie afspreken waar jullie elkaar ontmoeten op 4 mei om 15 uur. Wie ook meedoet aan Europe Talks, krijgt een uitnodiging om zijn of haar Europese ­tegenhanger te ontmoeten op 11 mei, persoonlijk of via ­videochat.

Alle informatie vindt u op www.standaard.be/hetgrotegelijk