Direct naar artikelinhoud

Irak Zelfmoordaanslag eist minstens 60 levens

Een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Tikrit heeft aan 60 jonge mensen het leven gekost. Zij kwamen zich aanmelden voor een job bij de politie. De aanslag had plaats op een rekruteringsbureau van de politie in het centrum van de stad. De dader maakte gebruik van een bomvest. Het noordelijk gelegen Tikrit is bekend als geboorteplaats van voormalig dictator Saddam Hoessein. Veel inwoners van het gebied hebben nog warme gevoelens voor de in 2006 opgehangen leider.

Zuid-Afrika

Meer dan 50 doden bij overstromingen

In zuidelijk Afrika hebben overstromingen aan meer dan 50 mensen het leven gekost. De autoriteiten in Pretoria lieten dinsdag weten dat er bij hevige regenval en overstromingen in Zuid-Afrika al 40 mensen zijn omgekomen. Meer dan 6.000 anderen hebben hun woning moeten verlaten. In talrijke gebieden in zeven van de negen provincies is de noodtoestand uitgeroepen. Ook voor de komende dagen verwachten de weerkundigen regenval. Volgens de Mozambikaanse staatsradio zijn in het buurland van Zuid-Afrika al 13 mensen om het leven gekomen bij overstromingen. Meer dan 13.000 mensen moesten voor de watermassa vluchten. In meerdere gebieden in het zuiden en het centrum is vanwege ondergelopen wegen de voedselvoorziening bedreigd.

Spanje

Grootste drugslab van Europa ontdekt

De Spaanse politie heeft naar eigen zeggen het grootste cocaïnelab van Europa ontdekt. In een villa nabij Madrid namen speurders 300 kilo cocaïne en 33 ton chemicaliën in beslag, terwijl 25 vermoedelijke leden van een bende werden opgepakt. Die wordt ervan verdacht de pure cocaïne met chemische middelen te hebben verwerkt en vervolgens te hebben verhandeld. Twee miljoen euro aan baar geld, goederen en waardepapieren ter waarde van 50 miljoen euro, alsook wapens en luxewagens, werden eveneens in beslag genomen.

Palestijnse gebieden

Russische president voor Palestijnse staat

De Russische president Dmitri Medvedev heeft dinsdag bevestigd dat Moskou de oprichting steunt van “een Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad”. De president deed dat op een ontmoeting met de Palestijnse leider Mahmoed Abbas in Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. De president verklaarde eveneens dat er op het vlak van vrede in het Midden-Oosten geen vooruitgang geboekt zal worden zolang er geen sprake is van een “redelijke” beslissing van Israël in verband met de kolonisatie.