Direct naar artikelinhoud

De smaak van Confituur

Confituur, het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels, serveert elke eerste woensdag van de maand tien tips.

Deze keer enige speciale aanbiedingen. Extra gratis boeken, bijvoorbeeld. Bij aankoop van een roman van Spaanstalige schrijfsters krijgt u er een prachtige roman bovenop (zie verder), en tijdens deze 'maand van het spannende boek' wordt, bij besteding van 12,50 euro, het geschenkboek Incendio van de Amerikaanse thrillerauteur Tess Gerritsen meegegeven. Deze aanbiedingen worden uitgebreid voorgesteld in het Confituur-boekenkatern (vorige week bij deze krant, nog verkrijgbaar in de boekhandels). Hier presenteren we alvast volgende titels, waarin de combinatie voetbal en wereldbeker overigens niet één keer voorkomt.

Care Santos, De kleur van de herinnering

Wereldbibliotheek, 19,90 euro.

Een spannende en veelstemmige roman met het machtige Barcelona als decor. Een jonge kunsthistorica vindt in het huis van haar vader, een gerenommeerd kunstschilder, het lijk van een vrouw, verborgen in een nis achter een fresco. Deze vondst zet een aantal gebeurtenissen in gang die een goed bewaard familiegeheim aan het licht brengen.

Deze intrigerende roman krijgt u gratis bij aankoop van een roman van de volgende drie Spaanstalige schrijfsters.

Julia Navarro

Het bloed van onschuldigen

Wereldbibliotheek, 4,90 euro.

Julia Navarro is een van de grootste Spaanse schrijfsters en dit is, volgens El Mundo, haar beste boek. In de dertiende eeuw schrijft een monnik over de gruweldaden van de kerk bij de bestorming van de kathaarse burcht Monségur: eens, zo gelooft hij, zal het bloed van onschuldigen worden gewroken. Eeuwen later, anno nu, beraamt een kathaarse nakomeling allerlei aanslagen. De geheime diensten krijgen er weet van en een wedloop tegen de tijd begint.

María Dueñas

De wereld vergeten

Wereldbibliotheek, 19,90 euro.

De schrijfster van het droomdebuut Het geluid van de nacht (tevens een actietitel) beschrijft een vrouw op de vlucht. Wanneer ze door haar man wordt verlaten voor een jongere vrouw, verhuist ze naar Californië om weer tot zichzelf te komen. Ze werkt er mee aan een project rond de nalatenschap van een professor, maar ongewild wordt ze het middelpunt van een controverse tussen twee mannelijke onderzoekers.

Isabel Allende

Ripper

Wereldbibliotheek, 19,90 euro.

Een ongewone, en daarom des te prikkelender Allende. Een spannend verhaal dat zich afspeelt in het hedendaagse San Francisco, waar een aantal bizarre moorden de stad in hun greep houden. "Je moet het maar kunnen", schreef de Volkskrant over deze Allende: "de zeventig gepasseerd zijn en dan je beste roman schrijven."

Evelio Rosero

34 zeer korte verhalen en een vogelkat

Karaat, 15,95 euro.

Een ontdekking voor de fijnproevers. De Colombiaanse auteur Evelio Rosero schrijft surrealistische, suggestieve en soms ontregelende verhalen in de sfeer van Borges, Bolaño en Kafka. De kleine, kwalitatieve uitgeverij Karaat biedt deze verrassende verhalenbundel exclusief aan via de Confituur-boekhandels in Vlaanderen.

Peter Vermeersch

Ex - Over een land dat zoek is

De Bezige Bij, 24,90 euro.

Slavist en politiek wetenschapper Peter Vermeersch publiceert een uitmuntend verslag over ex-Joegoslavië. Een ontmoeting in Brussel brengt de auteur op het spoor van een familiegeschiedenis in Kosovo. Dat is maar het begin van een ontdekkingstocht die hem naar alle delen van het voormalige Joegoslavië leidt. Het resultaat is een uniek en persoonlijk beeld van de recente geschiedenis op de Balkan.

Ida Simons

Een dwaze maagd

Cossee, 19,90 euro.

Een herontdekking. Door de Tweede Wereldoorlog, opgesloten in Westerbork en Theresienstadt, moest Ida Simons haar carrière als concertpianiste opgeven. In 1960 debuteerde zij als schrijfster met de ten onrechte in de vergetelheid geraakte roman Een dwaze maagd. Een portret van een jong meisje in de jaren twintig en een humoristisch, liefdevol beeld van Joods familieleven in Antwerpen, Den Haag en Berlijn.

Sascha Arango

Waarheid en andere leugens

Signatuur, 19,95 euro.

Roman over een succesvol schrijver die verstrikt raakt in zijn relaties. Waar begint het grijze gebied van de leugen? Sascha Arango vertelt het ongemeen spannende verhaal van een man die vrij van hoogtevrees aan de rand van de afgrond staat. Hij heeft zich altijd weten te onttrekken aan de consequenties van zijn handelen - tot hij een stap te ver gaat.

Robert Harris

De officier

Cargo / De Bezige Bij, 24,90 euro.

Een uitstekende thriller over de kwestie-Dreyfus, de Joods-Franse officier die in 1895 schuldig bevonden wordt aan spionage. Het hoofdpersonage Picquart, officier van de geheime dienst, ontdekt dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is.

Eric de Kuyper

Drie zusters in Londen

Vantilt, 14,95 euro.

Meer dan twintig jaar geleden verrijkte Eric de Kuyper onze literatuur met een overrompelende autobiografische cyclus. Drie zusters in Londen - ondertitel: Uit de familiekroniek, 1914-1918 - kwam daar als extraatje bovenop. Het vertelt de belevenissen van zijn moeder en tantes, opgroeiend tijdens de oorlogsjaren in een chic Londens hotel. Deze stijlvolle heruitgave verschijnt bij de kleine uitgeverij Vantilt, die hopelijk plannen koestert om het volledige oeuvre van Eric de Kuyper opnieuw uit te geven.