Direct naar artikelinhoud

De hippe kant van Brugge

Brugge is meer dan kantwinkels en met een bootje op de reien varen. We zochten de hipste, jongste en leukste adresjes in Brugge, van ontbijtbar met koffiecocktails tot skateshop voor tieners.

Shopping

1 De Striep

Stripwinkel De Striep in Brugge is de speciaalzaak van het beeldverhaal. Op de gelijkvloerse verdieping is een zeer ruime keuze aan nieuwe en tweedehands strips. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, het Engels en het Duits zijn er beeldverhalen verkrijgbaar. Een ruim aanbod van Amerikaanse comics en Japanse mangastrips zal de liefhebber zeker kunnen bekoren.

2 Frederiek Van Pamel

Stap binnen in een wereld van seizoenen in lifestyle en interieur. Oud en nieuw gecombineerd met mediterrane toetsen en natuurlijk materiaal.

3 L'Héroine

Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A moment in..., A.F. Vandevorst, A Friend by A.F. Vandevorst, Bruno Pieters, Rick Owens, Christophe Coppens, John Smedley, Frankly, Wouters & Hendrix, Acne - Jeans, 7D, Eric Beauduin, Jas MB, Just in Case, Zuid...

Dé exclusieve pioniershop die als eerste Belgische ontwerpers in de armen sloot, een speciale band met hen ontwikkelde en passioneel speurt naar nieuw talent. Het pand waarin de winkel is gevestigd is een beschermde woning die in 1999 is verbouwd door architect Stephane Beel.

4 Slamshop

In de Slamshop vind je kledij, maar vooral sneakers en caps. Neem je de trap - ‘stairways tot heaven’ - dan kom je op het dakterras terecht, waar espresso&juicebar Rabarber zich bevindt. De graffiti onderweg? Dat is de street art gallery.

5 Leeloo

Leeloo heeft een ruim, eigenzinnig, alternatief aanbod; de beste stuks uit meer dan 40 labels. We blijven wereldwijd zoeken naar leuke en originele artikelen. Leeloo is niet in een vak te duwen maar is een mix van gedurfde stijlen. Hip, origineel, exclusief én betaalbaar is heel belangrijk voor ons, maar alleen als het mens, dier en milieuvriendelijk is.

6 Callebert

Vier generaties en drie verdiepingen staan garant voor 1.000 m² op en top design voor het hele huis, van living, keuken, tuin tot kinderkamer. Ook het perfecte en originele geschenk vindt u vast en zeker hier.

7 Inzicht Inzicht

Een must voor wie even aan de drukte wil ontsnappen en toch iets wil beleven, want hier koopt u niet enkel boeken, u kunt er ook lekker gezellig iets drinken, een stukje taart eten, krantje lezen of neuzen in een leeshoekje. Ruim aanbod poëzie, spirituele boeken, geschenkjes met kaligrafie en lekkere koffie.

8 Alfa Papyrus

Al 20 jaar houdt Els Brys hier het papierhuis open. Exclusieve wenskaarten, papiersoorten, handgebonden boeken, dozen, gasten- en fotoalbums, stempels (ook maatwerk) en inkten. Moulin Roty: baby/kinderspulletjes. Originele geschenkjes.

9 Plan B

Gifts & Ideas

Alles begint met een idee! Bij Plan B. vindt u originele geschenken, interieurartikelen, gadgets en op de eerste verdieping een galerie met wisselende expo’s.

Kids

10 Lunabloom

Alles voor vrolijke spruitjes en blije mama’s. Kleertjes en lifestyle voor kinderen van 0 tot 6 jaar, bijzondere onlinegeboortelijstjes en hebbedingetjes voor moeders, een fijne mix van kwaliteit, stijl en orginaliteit.

11 Mini Me

Mini Me is de enige surf-, skate- en muziekgerelateerde shop voor de allerkleinsten (0-14 jaar) in België, waarschijnlijk in Europa.

Restaurants

18 Rock Fort

Laat culinair plezier uw zintuigen strelen in de gerestylede ruimtes met zicht op de open keuken. Geniet van het viergangenmenu van de chef.

19 Cookie’s

In het kleinste straatje van Brugge keert men jazzy terug in de tijd. Diverse tapas met mix van Italiaanse en Belgische producten. Ruim assortiment wijnen, whisky en bieren.

De Garre 2

20 De Refter

Deze hedendaagse topbrasserie is het kleine broertje van sterrenrestaurant De Karmeliet. Driegan-genmenu voor slechts 35 euro.

Tafelen in deze zaak is top, met Olivier Calleeuw (ex-Karmeliet en Ravenstein) en team. Annex loungebar!

De echte Japanse keuken sinds 1989 in een prachtig zeninterieur, met uitzicht op een Japanse tuin. Er wordt in een open keuken sushi’s, sashimi en Teppan yaki voor u klaargemaakt. Het lunchmenu voor 35 euro is een aanrader. “Wat ik ’s avonds niet verkoop, moet ’s middags de deur uit, vandaar de lage prijs voor de lunch met bentobox. Versheid is enorm belangrijk in ons vak”, aldus de chef.

Oude Gentweg 1-3

23 T’Oost

Toast met verse tartaar of met geitenkaas? Jan en Katelijne maken het dagvers en krokant klaar. In deze nieuwe, moderne en hypergezellige zaak eet je superlekker voor kleine prijzen. Voor ontbijt, brunch, lunch of vieruurtje kun je hier kiezen uit biocharcuterie, zelfgemaakte confituur, verse quiches, heerlijke taarten...

24 Koek&Zopie

Al eens een koffiecocktail geproefd? Remko Janszen startte een half jaar geleden deze hippe retrozaak met oranje behang en banken uit gerecycleerd hout. Fast, organic en taste zijn de drie trefwoorden. Je haalt zelf je koffiecocktail met biocroissant of muffin bij Remco aan de bar en eet vol smaak aan de houten tafels. Van tienermeiden tot bomma’s, ze weten Koek&Zopie te smaken. Dweersstraat 3A

Du Phare ligt buiten de betreden paden van het toeristische centrum maar is de wandeling meer dan de moeite waard. Dit jazz & blues restaurant was vroeger een deel van de stadspoort, nu een uitermate sfeervolle en gezellige plek waar Bruggelingen elkaar vinden voor een huisbereid gerecht, een goed glas of een sfeervol live optreden.

13 l’Estaminet

Brasserie-eetcafé l’Estaminet in Brugge is een gezellige, bruine kroeg, gelegen in de luwte van het groene Astridpark. De keuken is doorlopend open met een ruime snackkaart van pastagerechten en lekkere salades.

14 ’t Risico

‘’t Risico meer dan waard’ is de terechte slogan van deze gezellige kroeg in de Jeruzalemstraat in de schaduw van de Jeruzalemkerk.  Het interieur staat vol met prachtige oude objecten allerhande, affiches uit de oude doos (met zelfs een tarievenlijst van de madames van destijds). De tijd uit het oog verliezen is hier geen geldig excuus met een uurwerk met een doorsnede van zowat een meter.

15 Soulbar Parazzar

Voor wie positieve vibes voelt bij good music. Voor wie wat warme soul in zijn of haar open mind heeft. Voor wie graag een coole cocktail nuttigt. Voor wie bij de geur van koffie een lekkere latin tune wil horen. Voor wie van een nacht met Blue Notes droomt. Voor wie na een voorstelling wil nagenieten van een groovy glas. Voor wie nog wat funky feelings op de juiste plaats heeft .

16 De Lokkedize

In de gezellige kroeg Lokkedize kun je iets drinken of een hapje eten en regelmatig genieten van live jazz of blues... In het weekend is de Lokkedize tot na middernacht open en het ligt niet ver van het Concertgebouw. Dé plaats voor een babbel en late hap na een concert.

17 Vino Vino

De Vino Vino is een gezellige bruine kroeg in de Grauwerkersstraat juist om de hoek van de stadschouwburg en op een boogscheut van de Markt. Kroegbaas Rick is steeds aanwezig. Terwijl hij een babbeltje slaat met de toogklanten houdt hij met één oog de gelagzaal in het oog.

De bierkaart is goed gestoffeerd en biedt een ruime keuze aan streekbieren. De Vino Vino zou zijn naam oneer aandoen als er ook geen originele selectie van kwalitatieve en betaalbare wereldwijnen in het gamma zou aanwezig zijn.

De eetkaart biedt een leuke selectie uit de wereldkeuken, originele salades en een ruime selecties van lekkere tapas.

Je hoort er vooral folk, blues en Jazz muziek. De sixties en de seventies zijn nooit veraf.

n De Striep

n L’Héroine

n Plan B Gifts & ideas

n lunabloom

n parazzar

n de refter

n slamshop

n tanuki

n Koek&zopie

n cookies

n vino vino