Direct naar artikelinhoud

ACW verdedigt zich op partijbureau CD&V

Algemeen secretaris Luk Verschueren verdedigde gisterochtend de christelijke arbeidersbeweging op het partijbureau van CD&V. Als vast lid van de vergadering verzekerde hij de partijtop "met de hand op het hart" dat de fiscale constructies van het ACW correct zijn.

In tegenstelling tot wat verwacht werd, bleef de kritiek beperkt. Het waren vooral de CD&V'ers met ACW-signatuur die uitgebreid het woord namen, onder wie minister van Financiën Steven Vanackere en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits.

Er kwam wel een scherpe uithaal naar N-VA. Die partij beschuldigt het ACW van belastingfraude bij het incasseren van de Dexiawinsten. Kamerlid Peter Dedecker leverde zijn documentatie in bij de Bijzondere Belastinginspectie en het parket.

"N-VA werkt met twee maten. In de Kamer keuren ze de strengere wet op fiscale constructies niet goed, maar als het over ACW gaat, gebruiken ze wel heel zware beschuldigingen", klonk het.

Ook raakte bekend dat de Raad van State zich op 11 maart uitspreekt over de geldigheid van de waarborgregeling voor de 800.000 Arcospaarders. Een arrest wordt zes tot acht weken later verwacht.