Direct naar artikelinhoud

Witte Huis overweegt verbod op Obamaselfies

Een selfie maken met de president van Amerika? Daar riskeer je straks misschien wel een boete voor. Het Witte Huis beraadt zich immers over een verbod.

Aanleiding is een voorval waarbij Barack Obama werd vastgelegd op een selfie, die net als in het geval van Ellen DeGeneres bij de Oscars, een promostunt bleek te zijn. Het bewuste kiekje werd gemaakt tijdens de inhuldiging van de Red Sox. Zij wonnen de honkbaltitel en mochten daardoor op de bezoek bij de president. Een van de topspelers, David Ortiz, wist zich langs Obama te vlijen en kon met zijn smartphone een foto van hen beide vastleggen. Achter het schijnbaar ontspannen moment gingen echter flink wat dollars schuil. Net als na de Oscaruitreiking stelden socialemediakenners dat Samsung de stunt op poten had gezet. Die laatste gaf dat ook toe: weliswaar nadat de foto tienduizenden keren gedeeld werd via Twitter.

Dan Pfeiffer, een topadviseur van de president, acht de kans niet onbestaande dat het verbod er door komt. In het tv-programma Face The Nation zei hij:"Iemand die de president gebruikt om een product te promoten vormt voor het Witte Huis een probleem. Misschien is dit wel het einde voor alle selfies."