Direct naar artikelinhoud

Goffin eenvoudig naar derde ronde op US Open

Na Roland Garros en Wimbledon 2012 staat David Goffin voor de derde keer in de derde ronde van een Grand Slamtoernooi. Daarin wacht Grigor Dimitrov, of 'Baby Fed'.

Voor aanvang van zijn tweede ronde tegen de Portugees Joao Sousa (ATP38) was Goffin een tikkeltje beducht voor zijn opponent. "Ik ken Sousa vrij goed, want we trainen regelmatig samen", zei Goffin. "Het is een echte vechter, die jongen geeft nooit op."

In de eerste set toonde Sousa zich inderdaad een knokkertje. De Portugees klom van een 5-1 achterstand naar 5-4, maar toen kon onze landgenoot toch uitserveren. In het begin van de tweede set bood Sousa nog een beetje weerstand, maar daarna stond er geen maat meer op een alweer agressief spelende Goffin: 6-4, 6-2, 6-0 na 1 uur en 44 minuten. De statistieken van Goffin blijven overweldigend: hij won 27 van zijn laatste 28 matchen.

Om zijn beste resultaat op een Grand Slam te evenaren, een achtste finale op Roland Garros in 2012, moet Goffin stunten tegen de als zevende geplaatste Grigor Dimitrov (ATP8). De Bulgaar is het vriendje van Maria Sjarapova en wordt omwille van zijn stijlvol tennis - te vergelijken met Roger Federer - ook wel 'Baby Fed' genoemd. Na enkele jaren sudderen op het circuit is 2014 het jaar van de doorbraak voor de 23-jarige Dimitrov. Zijn grasseizoen was uitmuntend: eerst won hij het toernooi van Queen's, vervolgens sneuvelde hij op Wimbledon pas in de halve finale na een lange viersetter tegen Novak Djokovic. In de aanloop naar de US Open bereikte Dimitrov de halve finale in Cincinnati en gisteren walste hij over de Israëliër Dudi Sela. In drie onderlinge duels verloor Goffin drie keer van Dimitrov, maar die ontmoetingen dateren wel al van 2010.

Bij de vrouwen sneuvelden tweede reekshoofd Simona Halep en Venus Williams in de derde ronde. Williams liet tegen Sara Errani een 5-3 voorsprong in de derde set liggen en ging uiteindelijk na tiebreak onderuit. Halep, de finaliste van Roland Garros en nummer twee van de wereld, liet zich verrassen door de 32-jarige Kroatische Mirjana Lucic-Baroni.