Direct naar artikelinhoud

Oorlog of niet, Assad slaapt als een roos

Toen The Sunday Times vroeg naar de kinderen die elke dag in Syrië door geweld sterven, lachte de Syrische president Bashar al-Assad en zei hij dat hij goed slaapt. De schuld schoof hij in de schoenen van 'de terroristen'.

Tijdens het interview werd Assad gevraagd of hij 's nachts wel kan slapen met de idee dat kinderen worden gedood in Aleppo en andere delen van Syrië. Hij lachte en antwoordde: "Ik weet wat je bedoelt met die vraag. Ik slaap goed, ik slaap en ik werk en ik eet normaal en doe aan sport."

Hij haalde de schouders op toen hem werd gevraagd hoe hij zich voelt bij het bloedvergieten. "Het is de schuld van de terroristen. We hebben het hier over een oorlog, niet over liefdadigheid", zei Assad.

"In een oorlog komen altijd onschuldige mensen om. Wat kun je eraan doen? Je doet je best. Er zijn nog altijd terroristen in Aleppo die burgers als menselijk schild gebruiken." Gisteren werd het Syrische regime ervan beschuldigd een crèche te hebben gebombardeerd in een door rebellen gecontroleerde voorstad van Damascus. Daarbij kwamen zeker zes kinderen om het leven en raakten er 25 gewond.