Direct naar artikelinhoud

Chinezen loven investeringen in België

"China intensiveert zijn inspanningen om bedrijven door te laten dringen tot de wereldmarkt. De Belgische ambassadeur gelooft alvast dat Chinese firma's gereed zijn om een sprong op de Europese markt te wagen." Nadat de Chinese ondernemer Feng Jun een week lang in België verbleef, toont de staatskrant People's Daily zich enthousiast over de Chinese expansie. "De ondernemersalliantie rond elektrobedrijf Aigo heeft alvast een kantoor gevestigd in Brussel, waarvoor ze van de stedelijke overheid een jaar lang geen huur hoeven te betalen. Ook kan de groep rekenen op gratis bijstand van een consultancybureau."

Volgens People's Daily hoopt Feng Jun "dat Chinese bedrijven de handen ineenslaan om zo het risico van de investeringen te verkleinen".

De staatskrant laat ook de enthousiaste Belgische ambassadeur aan het woord. "Dit initiatief is geen geïsoleerd gebaar naar Chinese bedrijven, maar bewust beleid om de Belgische economie een boost te geven", zegt Patrick Nijs. "Het biedt de Chinezen zowel mogelijkheden als uitdagingen. Natuurlijk zal niet alles van een leien dakje gaan, aangezien de firma's bekend moeten worden met de wetgeving en de gewoonten van de Belgische consument."