Direct naar artikelinhoud

Bondscoach Adams optimistisch over Belgische kansen EK judo

In Wenen gaat vandaag het Europees kampioenschap judo van start met een voltallig deelnemersveld. Alle 305 aangemelde judoka’s uit 45 landen zijn, ondanks de luchtvaartperikelen, tijdig in de Weense hoofdstad aangekomen, ook al hebben er sommigen meer dan dertig uur in de bus gezeten. De Vlaamse bondscoach Neil Adams ziet ‘zijn’ drie Vlamingen in staat om evenveel medailles te veroveren. “De grootste kanshebber is zonder twijfel Dirk van Tichelt (vrijdag in actie; red.), die altijd en overal kan winnen. Hij is weer helemaal fit na een periode van oververmoeidheid. Elco van der Geest moet zaterdag normaliter de finale halen tegen zijn ex-landgenoot Henk Grol. Hij heeft de natuurlijke aanvalskracht van een Nederlander maar gaat tactisch wel eens in de fout. Maar Elco’s zelfvertrouwen is na zijn recente successen groot. En ook Ilse Heylen is niet kansloos voor een nieuwe podiumplaats, hoewel ze niet helemaal fit is met verrekkingen aan de gewrichtsbanden van beide knieën en daarom met een trainingsachterstand kampt."

Vandaag komen Ilse Heylen (-52 kg), Charline van Snick (-48 kg), Julie Baeyens (-57 kg) en Gascard Yung (-60 kg) voor België in actie.

De Russische president Poetin zal zaterdag en zondag de finales van het EK bijwonen. Ex-judoka Poetin heeft zelf een zwarte gordel en komt als erevoorzitter van de Europese Judofederatie de finalisten aanmoedigen.(LWK)