Direct naar artikelinhoud

Hamilton winnaar, Verstappen de held

Neen, deze keer botsten ze niet. Rosberg was in Silverstone geen partij voor Hamilton. Maar de man van de race was Verstappen. Die zette een dijk van een koers neer, werd derde en mocht door de sanctie voor Rosberg zelfs als tweede naar huis.

Begon de GP van Engeland in moeilijke omstandigheden, door regen achter de safety car, dan was Hamiltons rit naar zijn vierde zege van het jaar meer plezierrit dan koers. Hij was als snelste weg, één keer ging hij te breed in de bocht, maar zonder erg.

Hamilton: "Van start tot finish voelde ik geen moment negatieve energie. Nooit heb ik zitten denken 'als de auto maar in één stuk blijft'. Nooit gevreesd voor de banden. Neen, gewoon gereden, gedragen door het publiek."

Rosberg vatte zijn nederlaag bondig samen: "Hij was het hele weekend een ongrijpbare prooi voor mij." De Duitser, mentaal getroffen, repliceerde zelfs niet toen Hamilton het tijd vond om te prikken. "Ik heb hem te pakken", zei hij over Rosbergs voorsprong in het klassement, die nu geslonken is tot één punt.

Tweede, het was de positie waar Max de hele koers voor had gestreden. In de 17de nog natte ronde pakte hij de Duitser buitenom. Dat Max later op het droge zijn plaats na een lang duel weer moest prijsgeven, was de logica zelve. Maar, belangrijker: Verstappen was voor het eerst sinds zijn transfer naar Red Bull sneller in de kwalificaties dan zijn teamgenoot Ricciardo.