Direct naar artikelinhoud

Eentonig Genk wervelt weer

Peter Maes lijkt dé formule beet te hebben: Neeskens Kebano als diepste man, met veel lopende mensen om hem heen. Tegen een ondermaats STVV was het zowaar genieten in de Genkse Cristal Arena.

Een leuke en ludieke tifo voor de wedstrijd, carnavalsmuziek die luid door de boxen schalt erna, en tussendoor de beste negentig minuten die Racing Genk dit seizoen al op de mat heeft gelegd. De Genkse voetbalharten voor het eerst sinds lang nog eens vervuld van trots.

Het eendimensionaal aanvalsspel - alles op De Camargo en we zien het wel - heeft plaatsgemaakt voor snel combinatievoetbal, met een diepe spits die constant in beweging is en zo ruimte creëert voor de medespelers. Met Neeskens Kebano diep heeft Genk meer opties.

"De coach geeft me veel vrijheid", zegt Kebano. "Ik kan diepgaan, de flanken opzoeken en dat maakt het moeilijk voor verdedigers. Er zit op dit moment veel variatie in ons spel en dat maakt ons onvoorspelbaar."

Lopende jongens

De ruimtes die Kebano opzoekt, openen ook perspectieven voor de lopende jongens vanuit het middenveld. Een manier van spelen die Yoni Buyens wel ligt. "Met deze nieuwe manier van voetballen hebben we de mankementen van de voorbije weken kunnen wegwerken. Als we zo resultaten boeken, moeten we hieraan vasthouden."

Kebano vindt het nog net iets te vroeg om hier al definitieve conclusies aan vast te knopen. "Met alle respect, maar we hebben nu gewonnen tegen Moeskroen en Sint-Truiden. Pas als we hier ook in de toppers punten kunnen mee pakken mag je zeggen dat we vertrokken zijn."