Direct naar artikelinhoud

Lokeren boekt zege met bittere nasmaak

'Je hebt niet alles in de hand', zei Lokeren-trainer Peter Maes. Lokeren speelde knap, maar zal niet overwinteren in de Europa League. Ondanks een knappe 1-0 zege tegen het Poolse Legia Warschau.

In een evenwichtige eerste helft waren de eerste kansjes voor de bezoekers, maar tot echte dreiging kwam het niet voor de kooi van Copa. Aan de overzijde toonde Lokeren zich een pak efficiënter. Hans Vanaken werkte met een strak schot fraai af na een aflegger van Junior Dutra. Warschau ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwam de Poolse kampioen niet.

Na de pauze bleven de kansen in een sfeervol Daknam schaars. Duda kreeg wel een uitgelezen mogelijkheid om de bordjes gelijk te hangen. Zijn schot stierf echter in het zijnet. Lokeren ging op zoek naar de geruststellende tweede treffer. Een uithaal van Koen Persoons werd echter nog net afgeblokt door een Pools been. In de toegevoegde tijd trapte invaller Remacle voorlangs.

Kwaliteit

Zeker aan de wedstrijdmentaliteit kon Maes niets aanmerken. "Zelfs al wisten we in het achterhoofd dat we afhankelijk zijn van Trabzonspor, zijn de spelers er vol voor gegaan. We winnen tegen een ploeg die twaalf op twaalf pakte. Als we het laatste duel tegen Kharkiv zouden winnen, zullen we uitgeschakeld zijn met tien punten. Dat is pijnlijk, maar het is door de prestaties van Kharkiv een onevenwichtige groep", legt Maes uit.

Lokeren daarentegen toonde dat het Europees niet door de mand viel. Maes: "We haalden thuis zeven op negen punten, telkens met voldoende kwaliteit. Alleen in Trabzonspor was het minder."

Automatisch richt Lokeren zich nu na de Europese exit op de competitie en de beker. "We gaan dat laatste duel in Kharkiv nog serieus aanpakken, maar ik wil dan afwachten hoe het gesteld is met de selectie in functie van de beker en de competitie. De eerstvolgende wedstrijd tegen Lierse is al heel belangrijk. We willen zo snel mogelijk een buffer creëren in play-off 1."