Direct naar artikelinhoud

KVO telt 1,5 miljoen neer voor Nicolas Lombaerts

Zonder ongelukken tekent Nicolas Lombaerts (32) binnenkort een contract tot 2020 bij KV Oostende. De kustploeg van voorzitter Marc Coucke betaalt 1,5 miljoen euro aan Zenit.

Nadat Coucke de transfer van Lombaerts in januari door Zenit zag worden afgeblokt, is de overgang met enige vertraging dan toch bijna rond. Lombaerts heeft een voorstel voor drie seizoenen op zak, waaronder hij vandaag of morgen zijn handtekening zal plaatsen. De verdediger moet tot 2020 de nieuwe leider van de kustploeg worden en ziet daarmee zijn wens in vervulling gaan. Na jaren als basisspeler kwam hij in zijn negende en tiende seizoen in Sint-Petersburg steeds minder aan spelen toe. De lokroep van het thuisfront werd groter, zeker sinds de komst van zijn dochter Victoria in oktober.

Voor Coucke en KV Oostende is de komst van Lombaerts een stunt van formaat. Zeker omdat naast PSV ook Anderlecht, AA Gent en Club Brugge de jongste achttien maanden hengelden naar de diensten van de 39-voudige Rode Duivel. Vooral door de halsstarrigheid van Zenit vingen de drie Belgische topclubs in de vorige transferperiodes bot. Eerst vroegen de Russen een veelvoud van het bedrag dat KV Oostende nu zal betalen en vorige winter mocht Lombaerts Sint-Petersburg al helemaal niet verlaten.

Op radar van bondscoach

De bekerfinale ging vorige week dan wel verloren, toch lijkt Coucke niet van zijn stuk te brengen. De expansiedrang van de KVO-voorzitter uit zich in een recordtransfer voor de kustploeg, die tot dusver nooit meer meer betaalde dan 1 miljoen euro bij de transfer van Andile Jali in 2014.

Mocht Oostende straks in de play-offs naast Europees voetbal grijpen, dan heeft het er met Lombaerts alvast een eerste wapen bij om volgend jaar beter te doen. De ervaren international speelde in zeven Champions League-campagnes en won naast vier titels in Rusland ook de Europa League.

Dat hij na een tienjarig avontuur in Sint-Petersburg opnieuw in onze competitie gaat spelen, zal wellicht ook de aandacht van bondscoach Roberto Martínez trekken. Lombaerts is sinds oktober 2016 Rode Duivel af, maar daar kan vanaf volgend seizoen mogelijk verandering in komen.