Direct naar artikelinhoud

Digitale ambassadeurs

24/9, Bozar, Brussel, bozar.be

Wat knispert, bliept en pulseert daar in het struikgewas? Het zijn verdorie James Holden, Tim Hecker en Ryo Murakami!

Voor de vijfde keer op rij plaatst het Bozar Electronic Arts Festival (BEAF) een keur aan cutting edge-artiesten op de affiche. Geen van hen schuwt het experiment, maar tegelijk gelden deze componisten ook als de ambassadeurs van de digitale cultuur van vandaag.

Het multidisciplinaire programma van het BEAF bestaat onder meer uit een driedaags muziekluik, dat vanavond naar zijn sluitstuk én climax toegroeit. Dit gebeurt met James Holden, die zijn nieuwste project met liveband komt voorstellen. Wie houdt van analoge synths, zit gebeiteld bij deze Brit. Nog een aanrader is de virtuele performance van het Brusselse collectief CREW, waarbij je een virtual-realitybril op je neus geduwd krijgt en poëzie in de derde dimensie beleeft.

Toch legt u wellicht nog het liefst de klemtoon op het muzikale aspect van dit festival. Zo is Tim Hecker -terecht - andermaal te gast in het Paleis. Deze keer stelt hij er Love Streams voor. Voor de opnames van die schitterende plaat trok de Canadese componist naar Reykjavik. De natuurkracht van geisers en sluimerende vulkanen waarmee het IJslandse decor vergroeid lijkt, vindt op die manier haar weg naar Bozar. Rillen doet u gelukkig hooguit van genot.