Direct naar artikelinhoud

'Bob Dylan in een hamsterbal'

Cult. vraagt iemand een hele week lang naar zijn voorkeuren, gewoontes en bizarre trekjes. Deze week: Michael Van Peel. De komiek reisde voor zijn nieuwste boek Van Peel tot evenaar van West-Europa naar West-Afrika. Vandaag vertelt hij alles over zijn muzikale voorkeuren.

Belandt u weleens te midden van een grote massa, met een plastic bekertje in de hand?

"Dat is een keer gebeurd ja. Doorgaans geef ik het bekertje na het vullen gewoon braaf af aan de verpleegster."

Wat is het meest memorabele concert dat u ooit hebt bijgewoond?

"Mijn allereerste, The Prodigy in Vorst Nationaal in 1995 met hun Music for the Jilted Generation-tournee. Keith Flint, de zotte zanger, maakte zijn entree over het publiek in een grote plastic bal, als een soort geschifte hamster met dito kapsel."

En welk concert was zijn geld absoluut niet waard?

"Bob Dylan in Vorst Nationaal. Ik blijf een grote fan, maar Bob had er niet zo veel zin in en deed zijn best om daar geen misverstanden over te laten bestaan. Dat is blijkbaar gebruikelijk, zo vertellen hardcore Dylan-fans me. Misschien is een grote hamsterbal wel iets voor Dylan."

Welk nummer wordt u nooit ofte nimmer beu?

"'Seems I'm Never Tired Lovin' You' van Nina Simone. Een simpele, maar geniale intro en briljante begeleiding van doctor Simone, die eigenlijk vooral pianiste was, maar om commerciële redenen werd verplicht daarbij te zingen. Al een geluk, want wat een gruwelijk mooie stem kwam daar uit."

Welk bandlid zou u kunnen zijn en waarom?

"Die zot van The Prodigy. In een hamsterbal. Begeleid door een slechtgezinde Dylan op mondorgel."

Wie zou er op uw begrafenis mogen komen zingen?

"Jimi Hendrix, al kon die geen hol zingen. Hij mag dus blij zijn dat hij mag komen. Als Jimi niet kan, mag Janis Joplin ook. Maar hou haar weg van de champagne tot na het optreden."

Welk grafschrift mag er op uw grafsteen staan?

"Volgende keer beter."

Wat is het foutste kledingstuk in uw kast?

"Een Elvis-kostuum, compleet met cape en bakkebaarden. Bizar ook hoe vaak dat toch al van pas is gekomen, in de meest verschillende settings."

Hoe ziet uw ideale zondagmiddag eruit?

"Net wakker geworden naast die van mij. Met een croissant erbij."

Van Peel tot evenaar is nu uit bij Uitgeverij Vrijdag