Treinreiziger die twee inbraken oplost blijft bescheiden: “Ik deed gewoon mijn plicht”

© wjn

“Het belangrijkste is dat die mensen alles terughebben.” De 40-jarige Christoph uit Aalst, de pendelaar die op de trein een gesprek afluisterde en zo twee inbraken in Mere hielp op te lossen, blijft daar bescheiden bij. “Ik deed gewoon mijn plicht.”

Wim Jacobs

Christoph zat donderdag rond 14.30 uur op de trein richting Aalst toen hij een nogal verdachte conversatie tussen een man en een vrouw oppikte. “Ze waren tot mijn verbazing — en die van andere treinreizigers — luidop tegen elkaar aan het opscheppen over feiten die ze al hadden gepleegd. Ze hadden het plots ook over gestolen bankkaarten. Ik schonk er aanvankelijk niet echt aandacht aan, tot ik de vrouw een bankkaart uit haar tas zag nemen. Ik hoorde die man vragen hoe lang ze die kaarten al had en waar ze vandaan kwamen. Toen wist ik dat er iets niet pluis was.”

Het duo stapte van de trein in Aalst, Christoph moest ook afstappen en besloot hen in de gaten te houden. “Ze stapten meteen naar de bankautomaat aan de ingang van het station. Die automaat was stuk, dus stapten ze verder richting het Belfius-kantoor in de Stationsstraat.”

Christoph volgde de twee, wachtte tot ze aan de bankautomaat waren en verwittigde de politie. “Ik heb een functie bij justitie en wist dus dat er meer bewijslast zou zijn als ze effectief een code probeerden in te tikken en geld probeerden af te halen. Ik ging net 101 bellen toen ik plots een agent per fiets zag. Die man heeft de twee uiteindelijk zonder problemen staande gehouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen