Direct naar artikelinhoud

Belgische hockeysters op één zege van Olympische Spelen

De Belgische hockeysters hebben zich in Kontich voor de finale van het preolympisch kwalificatietoernooi geplaatst. In hun voorlaatste groepswedstrijd versloegen ze Frankrijk met 4-0. Bij de rust stonden de Belgen 2-0 voor. Stéphanie De Groof nam drie doelpunten voor haar rekening en ook Hélène Delmée scoorde.

Vandaag spelen de Belgen nog tegen Ierland, dat net als België zijn eerste vier wedstrijden van het toernooi won. Beide landen zijn al zeker van een plaats bij de eerste twee, zodat de wedstrijd niet meer wordt dan een generale repetitie voor de finale van zondag. De winnaar van die finale plaatst zich voor de Olympische Spelen in Londen.

België bezet de zestiende plaats op de wereldranking, Ierland staat twee plaatsen hoger. Op het toernooi in Kontich beschikt België tot nu toe over de beste aanval (21 doelpunten) en de beste verdediging (0 tegendoelpunten). Ierland scoorde 16 keer en kreeg drie goals tegen. Recent moesten de Ieren meer dan één nederlaag slikken tegen de Belgen. Zo wonnen onze landgenotes in augustus 2011 op het EK in Mönchengladbach nog met 3-0 van Ierland.