© IMAGEGLOBE

Fastfoodketen KFC wil naar België komen

Goed nieuws voor de fans van fastfood: Kentucky Fried Chicken (KFC) wil naar België komen. Dat bevestigt de keten aan onze redactie, maar ze ontkent wel het gerucht dat er al concrete plannen zijn over een restaurant in Antwerpen.

JaTi, JAS

In Nederland zijn er al meer dan vijftig KFC’s, ons land telt er nog geen. Daar komt mogelijk verandering in, want de fastfoodketen heeft plannen om ook in België een restaurant te openen.

“We zijn actief aan het werk een marktstrategie voor de Belgische markt te ontwikkelen”, zegt Mark Van ’t Loo, general manager van KFC Nederland. “Op dit moment zijn we nog op zoek naar Belgische ondernemers die ons merk in de Belgische markt kunnen zetten. Als we die gevonden hebben, kunnen we verder gaan met de zoektocht naar een concrete locatie om de eerste KFC in België te openen. Voorlopig hebben we nog geen locaties geïdentificeerd. Wat wel zeker is, is dat het niet zomaar een locatie zal zijn. We hebben een erg sterk, internationaal merk en zoeken dus naar grote en erg zichtbare triple A locatie. We richten ons daarom op grote steden. Volgens onze voorlopige planning willen we in 2018 de eerste KFC in België openen, om daarna uit te breiden naar de rest van het land.”

In totaal telt KFC zo’n 16.000 vestigingen in meer dan 100 landen.

Afgelopen zomer raakte ook bekend dat hamburgerketen Burger King naar België komt. De Quick-restaurants worden omgebouwd tot vestigingen van Burger King.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER