Direct naar artikelinhoud

Malisse haalt nog eens uit

Xavier Malisse heeft in Rosmalen een mooie zege behaald tegen David Ferrer. Met 7-6 en 6-3 klopte onze landgenoot de finalist van Roland Garros, het nummer vier op de wereldranglijst. 'Dit doet deugd.'

Met een halve finale te verdedigen en een eerste ronde tegen David Ferrer zag het er niet bepaald goed uit voor Xavier Malisse op het gras van Rosmalen. Maar hij toverde als vanouds en profiteerde van het nog zeer prille grasgevoel van de Spanjaard. Zijn service hielp Malisse door de moeilijke momenten heen.

"Ik ben echt tevreden over mijn wedstrijd", glundert hij. "Mijn opslag heeft me een paar keer gered. Ook in de tiebreak speelde ik zeer goed. Begin tweede set had ik het wat moeilijker door de hitte, maar vanaf 3-3 heb ik ijshanddoeken gebruik."

Het was van Washington 2010 - tegen Berdych - geleden dat onze landgenoot nog eens een speler uit de top tien kon kloppen. "Dit doet echt deugd", zegt Malisse. "Ik dacht niet dat ik dit nog zou meemaken. Vorige week was ik er tegen Del Potro al dicht bij in Queen's. Met die nederlaag zat ik echt verveeld, want ik speelde uitstekend. Daar heb ik wel vertrouwen uit getankt."

Het moge duidelijk zijn dat Malisse en gras goed samengaan. Niet voor niets stond 'X-man' elf jaar geleden in de halve finale op Wimbledon. "Op gras voel ik mij altijd goed. Ook al omdat de rally's toch minder lang zijn. Op gravel krijg ik het almaar lastiger. Op gras en hardcourt kan ik nog altijd uit de voeten", weet Malisse.

Goede zomer

Dat bewees hij gisteren nog maar eens. "De motivatie voor de toernooien en de wil om matchen te winnen is er nog. Maar voor hetzelfde geld verlies ik in de volgende ronde en heb ik een slechte loting op Wimbledon. Dan ben ik ineens nummer 110 en moet ik op mijn 33ste challengertoernooien gaan spelen. Ik zou nog graag een jaar verder doen, maar we zullen zien. Ik zal er voor moeten zorgen dat ik een goede zomer heb."

Daarvoor zal Malisse nog wat trainingsuren moeten kloppen. En daar wringt soms het schoentje. "Na zestien jaar altijd hetzelfde doen heb ik het daar wat moeilijker mee", geeft hij toe. "Opstaan en een trainingsplanning opmaken, zeker als ik hier en daar wat pijntjes voel, is niet altijd simpel."