Titelverdediger Niki Terpstra geeft op na zware val in de Ronde van Vlaanderen, ook geen Parijs-Roubaix: “I’ll be back”

Niki Terpstra zal zijn titel in de Ronde van Vlaanderen niet verlengen: de Nederlandse kopman van Direct Energie kwam op 158 kilometer van de finish zwaar ten val. Het gebeurde op een grote, vlakke baan, in aanloop naar de eerste passage over de Oude Kwaremont. De man met het rugnummer 1 bleef liggen op het asfalt en werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Oudenaarde. Hij moet met een hersenschudding al zeker een kruis maken over Parijs-Roubaix.

vml, bvc, jc

In aanloop naar de Oude Kwaremont smakte de Nederlander van Direct Energie samen met onder anderen Jasha Sütterlin, Taco van der Hoorn en zijn teamgenoot Alexandre Pichot zwaar tegen het asfalt. Meteen was duidelijk dat zijn Ronde van Vlaanderen er meteen opzat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij bleef een tijdlang liggen en werd wat later afgevoerd naar het ziekenhuis van Oudenaarde, waar hij een verdere medische check-up zal ondergaan. Gelukkig kwam er even later hoopgevend nieuws van zijn ploeg: “Geruststellend nieuws over Niki, die weer bij bewustzijn is gekomen na zijn val”, tweette zijn team Direct Energie.

Zelf stelde hij zijn fans ook al gerust vanuit het ziekenhuis: “I’ll be back, ik kom terug.” En ook Ramona Terpstra liet weten dat haar echtgenoot het goed stelt: “Hij heeft een fikse hersenschudding en zal goed moeten rusten voorlopig.”

Hij moet al zeker een kruis maken over Parijs-Roubaix. “Onze arts bevestigt dat het goed gaat met Niki”, schreef zijn ploeg later op de dag op Twitter. “Hij heeft bij zijn val wel een hersenschudding opgelopen en is ook even buiten bewustzijn geweest. Daarom kan hij zondag niet starten in Parijs-Roubaix.”

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer