Direct naar artikelinhoud

Charleroi speelt zich veilig met overwinning op Lierse

Giuseppe Rossini was voor Charleroi de held en de pineut. De spits met Italiaanse roots loodste de Karolo's met een rake kopbal naar een veilige plaats in de rangschikking, maar kreeg na een uur rood.

"Mijn zesde doelpunt is misschien het belangrijkste van het seizoen, omdat we door die goal vrijwel zeker van het behoud zijn", zei de kapitein van Charleroi. "Pech hield me van een tweede treffer, want mijn kopbal strandde op de dwarsligger."

Het belangrijkste voor Rossini is dat Charleroi vrijwel zeker is van deelname aan play-off II. "Veel mensen die ons vooraf in tweede nationale zagen, krijgen ongelijk. Een verlengd verblijf in eerste is mooi voor onze supporters en de stad. Ik wil benadrukken dat mijn maats een grote verdienste in dit huzarenstukje hebben. Ze hebben zich te pletter gewerkt voor dit resultaat, ook na mijn uitsluiting."

De eerste gele kaart kreeg Rossini van scheidsrechter Gumienny omdat hij na een fluitsignaal voor buitenspel voortspeelde. Zijn tweede geel kreeg hij na een vermeende elleboogstoot. "Ik denk dat die tweede kaart licht werd gegeven, want ik had in geen geval de intentie mijn tegenstander te raken. Ik ging gewoon het luchtduel aan. Ik wil alleszins de beelden nog eens bekijken. Jammer dat ik nu de wedstrijd op Anderlecht moet missen. Ik reken erop dat Charleroi ook zonder mij een knalprestatie zal neerzetten tegen de leider. Hun laatste nederlaag was tegen ons, dus een verrassing is niet uitgesloten."

Trainer Yannick Ferrera liep na de zege tegen Lierse naar de spionkop van Charleroi en maakte een triomfantelijk gebaar. "Onze fans hebben ons vanaf de eerste speeldag onvoorwaardelijk gesteund", gaf de Charleroitrainer aan. "Ze verdienen een club in eerste. De spelers en ik waren supergemotiveerd om ons te bewijzen op het hoogste niveau. Dankzij hard werken zijn we erin geslaagd het behoud te verzekeren."