Sporen van kwaad opzet bij autobrand in Genk

De politie vond sporen van kwaad opzet bij de autobrand zondagochtend in de Loofstraat in Genk. Zowel het gerechtelijk labo als een branddetectiehond kwamen ter plaatse voor onderzoek.

ppn

Het voertuig dat op de oprit bij het huis geparkeerd stond brandde helemaal uit. Het vuur werd rond 4.20 uur voor het eerst opgemerkt. De wagen stond al snel in lichterlaaie. De brandweer van Genk rukte onmiddellijk uit en zij konden voorkomen dat de vlammen op het naastgelegen huis oversloegen. Er barstte wel een venster door de stralingswarmte, maar de woning werd voor het overige gevrijwaard. De auto van de bewoners ging verloren, gewonden vielen er niet.

De lokale politie Carma kwam ter plaatse voor de eerste vaststellingen en ze vingen daar meteen signalen van mogelijke brandstichting op. Het parket van Limburg werd ingelicht en zondag zakten de speurders van het gerechtelijk laboratorium in bijzijn van de branddetectiehond naar de Loofstraat af. Zij troffen sporen aan die op kwaad opzet wijzen. De zaak wordt nu verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer