Een verdoofde leeuw in een transportkist.
Volledig scherm
Een verdoofde leeuw in een transportkist. © AFP

Leeuwen en wolven geëvacueerd uit de Gazastrook

In totaal 43 wilde dieren, waaronder vijf leeuwen, een wolf en apen, zijn vandaag geëvacueerd uit de Gazastrook. Ze leefden onder erbarmelijke omstandigheden in de dierentuin van Rafah, in het zuiden van de streek die al meer dan tien jaar wordt geïsoleerd door Israël. De dierenwelzijnsorganisatie Four Paws regelde het vervoer van de Palestijnse enclave naar Jordanië.

3 reacties

  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Sofie de Coster. Mensen kunnen zichzelf in veiligheid brengen als het moet. Die dieren zitten opgesloten en zijn voor hun welzijn volledig van de mens afhankelijk. Gun de dieren ook eens wat geluk! Prachtig werk dat Four Paws verricht. Bravo.
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Dieren zijn dikwijls het slachtoffer door de waanzin van de mens
  • karima zag

    5 jaar geleden
    Zelfs de dieren worden daar geëvacueerd! Wanneer de mensen!
  1. KIJK. Beelden tonen schrijnende toestanden in ziekenhuis in Gaza: “Baby’s krijgen bloedvergiftiging omdat ze zo dicht bij elkaar liggen”

    KIJK. Beelden tonen schrijnen­de toestanden in ziekenhuis in Gaza: “Baby’s krijgen bloedver­gif­ti­ging omdat ze zo dicht bij elkaar liggen”

    De druk op het Emirates-ziekenhuis in Rafah is zo hoog dat de dokters verplicht zijn om pasgeboren baby’s met drie of vier in één couveuse te leggen. Op dit moment verzorgen ze er zeventig baby’s, terwijl er maar plek is voor twintig. Heel wat baby’s halen het niet: “Normaal hebben we een of twee sterfgevallen per maand op deze afdelingen, maar momenteel sterven er twee of drie pasgeborenen per shift”, getuigt dokter Amal Ismail.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.