TREND. Glamour met een grote strik

De lente en zomer van 2019 worden een tikkeltje romantisch. Dat vertaalt zich op modevlak in stuks met strikken. Rond de taille of nek, als accent op de schouder of zelfs op een hoofddeksel: de eyecatcher kan overal. Het feit dat het bijna Pasen is en ook de chocoladen eieren een strik krijgen, heeft er niets mee te maken.

vwh

Verschillende grote modehuizen toonden in september op de catwalk dat de strik terug is van nooit helemaal weggeweest. Alleen springt hij dit seizoen extra in het oog. Vergeet fijne lintjes en meerdere strikjes om symmetrisch dicht te knopen. De hipste strik is gigantisch groot.

Bij Valentino gingen ze de jaren 80 toer op met puffy jurken met een grote strik rond het middel. De Nieuw-Zeelandse ontwerpster Emilia Wickstead ziet strikken dan weer als een manier om een bandana een glamoureuze make-over te geven. Of wat denk je van een elegante strik als accent op de schouder, zoals gezien bij Erdem?

De meeste modehuizen kiezen voor een strik uit een glanzend materiaal zoals satijn of zijde. Bij de toepassing van de trend zijn er duidelijk twee opties: of je gaat voor een strik in dezelfde kleur als je outfit, of je gaat voor een contrasterende maar bijpassende tint om de gehele look visueel nog een tikkeltje eigenzinniger te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer