Direct naar artikelinhoud

Korn en Bullet for My Valentine op Graspop

Graspop Metal Meeting heeft een rist nieuwe namen bekendgemaakt. Onder anderen Korn, Bullet for My Valentine en King Diamond zullen in juni van jetje geven op de wei in Dessel. De Deense heavymetalband King Diamond is een echte klepper. De groep ontsproot halfweg de jaren 80 uit Mercyful Fate. Vaste waarden Korn en Bullet for My Valentine staan niet voor het eerst op Graspop Metal Meeting. Andere nieuwe namen zijn Testament, Hellyeah, Ghost, Katatonia, Caliban, Moonspell, Unleashed, Entombed, Red Fang, Amaranthe, Veil of Maya en Varg.

Nederlandse Fatima wint Expeditie Robinson

De Nederlandse ex-hockeyspeelster en professioneel pokeraar Fatima Moreira de Melo heeft de realityreeks Expeditie Robinson gewonnen op 2BE. Christophe De Meulder, die als enige Vlaming de finale haalde en ook professioneel pokert, strandde op de vierde plaats. Expeditie Robinson vond dit jaar plaats in Maleisië. Acht bekende Vlamingen en acht bekende Nederlanders namen het tegen elkaar op. De vier finalisten brachten in totaal 33 dagen op het eiland door.

150.000 euro voor handschoen Michael Jackson

Een handschoen met zwarte kristallen van wijlen popkoning Michael Jackson heeft op een veiling in Californië bijna 150.000 euro opgebracht. De handschoen is bezet met honderden kleine zwarte kristallen en werd door de popster gedragen op de American Music Awards in 1984. De identiteit van de koper werd niet bekendgemaakt. De rode lederen vest die Jackson droeg voor het nummer 'Beat it' werd vorig jaar nog verkocht voor 1,3 miljoen euro.

Aaron Sorkin krijgt gastrol in 'The Simpsons'

Aaron Sorkin, bedenker en scenarist van onder meer The West Wing, is volgend seizoen te horen in een aflevering van The Simpsons. De Oscarwinnende schrijver-producer zal de stem inspreken van een adviseur van nieuwslezer Kent Brockman. Het personage van Sorkin helpt Brockman beslissen of hij een baan zal nemen bij Fox News of niet. Andere celebs die in het jubileumseizoen zullen meewerken aan The Simpsons zijn voormalig American footballster Joe Namath, chefkok Gordon Ramsay en Family Guy-bedenker Seth MacFarlane.