Direct naar artikelinhoud

DSUPERSUP

Dirk Rodriguez beoordeelt voor u wijnen uit de supermarkt. Wijn met het maximum van vier 'druifjes' krijgt het label 'Supersup'.

WEETJE

Wijn uit Rioja heeft bij ons een klassiek imago en dat heeft historische redenen. Na de druifluisplaag in Frankrijk (eind 19de eeuw) was er geen Franse wijn meer. Rioja werd daarom zo gemaakt dat hij erg op bordeaux ging lijken, met gebruik van tanninerijke tempranillo en een lagering op kleine eiken vaten. De meeste rioja's die we in onze winkelrekken vinden, beantwoorden nog aan het klassieke beeld: een beperkte extractie en overvloedige houtaroma's, wat resulteert in makkelijk te drinken wijnen.

Coto de Imaz Reserva, 2005

Sterke houtexpressie met vanille en zachte kruiden, aroma's van braam en pruimpjes. Zachte aanzet, lichtjes korrelige textuur, aangename diepte, perfecte tannine. Eindbittertje dat niet stoort.

Colruyt 8,98 euro

Campo Viejo Reserva, 2007

Vlezige, volle neus, expressief gekonfijt zwart fruit en zachte kruiden. Gul en vetjes op de tong, goed gestoffeerd palet, finale met zijdeachtige tannine.

Colruyt 8,90 euro

Castillo San Lorenzo (huismerk 365) Reserva, 2006

Beetje kleurevolutie met bruin aan de rand. Toets van leder en humus. Na walsen wat kruiden en chocola. Voldoende concentratie in de mond, wat ongepolijste afdronk, maar correcte tannine.

Delhaize 5,99 euro

Marqués de Cáceres Crianza, 2008

Vrij gesloten neus met florale toets en kreupelhout, beetje alcoholverstuiving. Vrij dik van textuur en toch weinig geconcentreerd. Krokante tannine en vleugje zwarte peper in afdronk.

Carrefour 9,98 euro