Directeur van OCMW in Torhout geschorst

In het West-Vlaamse Torhout is de directeur van het OCMW preventief geschorst. Er werden namelijk grove onregelmatigheden vastgesteld rond de budgettering van het Sociaal Huis. Dat meldt OCMW Torhout.

De onregelmatigheden kwamen eind vorige week aan het licht. Een klant van de directeur werd toen geholpen door een andere medewerker, omdat de directeur afwezig was.

De medewerker lichtte meteen de secretaris in en na een bestuursvergadering werd ook de politie ingelicht. Het bestuur schorste de directeur ook preventief. Verder onderzoek moet nu meer duidelijkheid brengen over de aard en de omvang van de onregelmatigheden.

Torhout wil meteen ook werk maken van een betere interne controle, zeker nu het OCMW geïntegreerd wordt binnen de stad. “Hierbij worden alle risico’s die gepaard gaan met het beheer van het lokaal bestuur in kaart gebracht om er vervolgens de gepaste beheersmaatregelen aan te koppelen. Fraude is een van die risico’s. Ondertussen heeft het lokaal bestuur ook de Vlaamse overheid ingelicht en het wil samen met Audit Vlaanderen maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen”, laat het OCMW weten.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen