BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Luchtverkeersleiders melden zich ziek: vannacht opnieuw verstoord luchtverkeer

Deze nacht is er van 1.30 tot 4.30 uur geen vliegverkeer mogelijk in het westelijke deel van het Belgische luchtruim. Opnieuw hebben veel luchtverkeersleiders zich ziek gemeld. Dat bevestigt de woordvoerder van skeyes, Dominique Dehaene. “De impact zal beperkt zijn”, benadrukt hij.

19 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Als ge de mensen fatsoenlijk behandelt wordt er niet gestaakt. Basisloon voor een luchtverkeersleider is 6200 Bruto, niet netto, volgens site Belgocontrol. Degene die het voor de helft willen doen, wil je liever niet als verkeersleider. Deze zijn wellicht onbekwaam.
  • Emiel Waterslaegers

    5 jaar geleden
    Gooi daar nu toch eindelijk die rotte appels buiten. Ik ben bereid om meteen hun plaats in te nemen en te werken ipv te staken. Werk weigering, in dit geval zelfs herhaaldelijk, is toch een gegronde reden om iemand een C4 te geven ?
  • Marcel Peeters

    5 jaar geleden
    Waarom zijn er in de buurlanden nooit dit soort problemen? België is volgens mij het land waar de mensen het meeste staken en ziek zijn. Straks verhuizen nog meer jobs en bedrijven naar het buitenland. Hoelang gaat dit nog duren?
  • Willy De Gieter

    5 jaar geleden
    Doe zo nog een paar jaar verder en de wet Renault wordt in de toekomst de wet skeyes...
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Dus staken met behoud van loon, hoe laag kan je vallen. Dit is gewoon schandalig.