Direct naar artikelinhoud

Preud'homme blijft bij Club

Michel Preud'homme neemt dan toch geen sabbatjaar. Na een weekend uitwaaien, hakte hij de knoop door. Preud'homme kon niet ongevoelig blijven voor de smeekbedes van fans, spelers, bestuur, vrienden en familie om door te gaan.

Preud'homme bracht eerst zijn kinderen op de hoogte, voor naar Brussel te rijden om daar Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert in te lichten. Club Brugge was maar wat fier om het heuglijke nieuws aan de wereld te verkondigen: "Michel reste avec nous."

Preud'homme had voor de start van de play-offs nochtans de beslissing genomen om na het kampioenschap de deuren van Olympia achter zich dicht te slaan. Hij vond drie jaar een mooi tijdsbestek om Club aan een titel te helpen. Ook begreep hij niet waarom hij, ondanks een succesvolle carrière van veertig jaar, zich steeds moest verantwoorden tegenover pers en analisten. Het zorgde voor steeds terugkerende irritatie en energieverspilling.

Een sabbatjaar zou voor rust zorgen in zijn hoofd, dacht Preud'homme. Dat was evenwel buiten Club Brugge, zijn kinderen en zijn vrienden gerekend. Allemaal probeerden ze in hem op andere gedachten te brengen. Onder meer Mannaert wees Preud'homme erop dat hij als trainer nooit eens de vruchten plukte van zijn eigen titanenwerk.

Inmiddels lieten ook de spelers Preud'homme niet met rust. Simons, Diaby, Refaelov, ... allemaal wilden ze hem niet zien vertrekken. Als klap op de vuurpijl knutselden alle medewerkers van Club een filmpje in elkaar om op een grappige maar sympathieke manier Preud'homme te overtuigen te blijven.

De man sloeg aan het twijfelen. "Ik wacht op een 'klik' in mijn hoofd", vertelde Preud'homme.

Uiteindelijk keert hij dus terug op zijn beslissing en gaat door bij Club. Daarvoor legt hij een aanbieding van Bordeaux naast zich neer en van een niet nader genoemde Europese topclub in een heetgebakerde competitie. De nationale ploeg is nooit een optie geweest.

Nadat hij de beslissing meedeelde aan de bestuurstop van Club begonnen Preud'homme, Mannaert en Verhaeghe meteen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Preud'homme zal volgend seizoen mogelijk meer veldtrainingen overlaten aan Philippe Clement om zo met een frisse geest op gepaste tijden zijn accenten te leggen.