Direct naar artikelinhoud

'Evenwicht tussen te droog en jolig'

Benedikte Van Eeghem zag het levenslicht op precies dezelfde dag als deze krant: 1 december 1978. Toeval of niet, maar De Morgen zou ook haar lijfkrant worden. "Omdat mijn krant het midden houdt tussen te droog en te jolig", zegt ze. "De stijl en de lay-out liggen ergens tussen saai en hip in, precies zoals ik het graag heb. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat de andere kranten slechter zijn. Het is een kwestie van smaak."

Benedikte leest deze krant sinds haar vijftiende. "Mijn moeder en vader waren geen grote krantenlezers. Als ze al eens een krant kochten, dan was het De Standaard. Maar het is zeker niet zo dat ik De Morgen ben gaan lezen om me tegen mijn ouders af te zetten. Het was en is gewoon de krant die het best bij me past."

Benedikte is niet het type dat de krant elke dag van a tot z uitspelt. "Zoals waarschijnlijk wel meer lezers heb ik daar niet de tijd voor. Ik lees vooral de koppen en de inleidingen, al zijn er altijd wel een paar stukken waaraan ik wat langer blijf hangen. Het 'Standpunt' lees ik bijna elke dag. Het interesseert me dan vooral hoe het geformuleerd is. Ik schrijf zelf heel graag opinies, en ik wil weten hoe anderen het aanpakken.

"Tijdens het weekend lees ik de krant veel grondiger dan in de week. De weekendbijlagen van De Morgen vind ik echt onovertroffen. Ik lees de krant in de eerste plaats om meer te weten over het nieuws, de actualiteit en cultuur. In de bijlagen vind je achtergrond die je nergens anders vindt." (JdP)