© REUTERS

SportsDirect.com sluit winkel in Hasselt: 16 jobs verdwijnen

De directie van de sportwinkelketen SportsDirect.com heeft tijdens een buitengewone ondernemingsraad dinsdag aangekondigd dat ze twee van haar 41 Belgische winkels wil sluiten. Dat meldt de christelijke vakbond CNE. Het gaat om de winkels in Hasselt, waar 16 mensen werken, en Luik Médiacité, waar 11 mensen aan de slag zijn.

De administratieve en aankoopdiensten werden drie jaar terug al gecentraliseerd in het Verenigd Koninkrijk, zegt Jalil Bourhidane van de Franstalige christelijke vakbond CNE Commerce. Puur Britse producten, zoals truitjes van lager geklasseerde Engelse clubs vonden zo ook hun weg naar de Belgische winkels. Die winkels noteerden daardoor rode cijfers.

Intussen werd voor België een nieuwe topman aangesteld, en sindsdien is de situatie erop verbeterd. Toch kennen sommige winkels nog altijd moeilijkheden. Het nieuws over Hasselt was voor Bourhidane dan ook geen grote verrassing. Dat ook Luik Médiacité sluit, verraste hem wel. De verkoopcijfers waren er niet slecht en de winkel bevindt zich in een in 2009 geopend winkelcentrum.

De vakbond heeft de directie dinsdag gevraagd om een garantie over de toekomst van de andere vestigingen. Op 17 november is een normale ondernemingsraad gepland.

Zowel in Vlaanderen als Wallonië heeft de keten 18 winkels. In Brussel zijn er vijf winkels, is te lezen op haar site.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer