Direct naar artikelinhoud

Rosberg piekt met derde zege op rij, Hamilton in dipje

Dankzij de zege greep Nico Rosberg in Singapore de leiding in de WK-stand. Zo wordt het dus toch nog een spannend seizoensslot.

De grand prix van Singapore samengevat? Nico Rosberg van start tot finish aan de leiding, pitstops niet meegerekend. Wat hem dat opleverde? De leiding in het klassement. Of iemand hem had kunnen kloppen? Ja, Daniel Ricciardo. En waarom die dat niet deed? Omdat Rosberg zijn pole optimaal benutte.

In formule 1 is er geen grotere garantie op winnen dan als eerste door de eerste bocht gaan. Zeker op het bochtige circuit van Singapore. Nico Rosberg was er dan ook gerust in toen Ricciardo met een snellere Red Bull, wegens versere en zachtere banden, als een komeet terugkeerde in de laatste tien ronden.

"Ik wist dat hij me toch niet kon voorbijsteken in die laatste rondes", zei Rosberg. Ricciardo strandde op niet eens een seconde van Rosberg.

Wat een contrast met de andere kant van de Mercedes-garage. Daar kreeg Lewis Hamilton het maar niet voor elkaar. Niet in de trainingen, niet in de kwalificaties. Hij klonk gelaten in alle perspraatjes: "De race was zoals het hele weekend: ik kreeg niets klaar."

Het wordt stilaan een patroon. Lewis Hamilton sukkelt ieder seizoen, op het een of andere moment, in een dip. Ging hij het zomerreces in met een voorsprong van 19 punten, onklopbaar als hij toen reed, dan staat hij er nu 8 achter. En of Hamilton zich moet hervatten.