Direct naar artikelinhoud

Matias Suárez is duidelijk: 'Ik wil weg bij Anderlecht'

Matias Suárez heeft in een interview met een Argentijns radiostation duidelijke taal gesproken. De Gouden Schoen zegt met zoveel woorden dat hij weg wil bij Anderlecht én dat Bayern München het meeste kans maakt hem in te lijven.

Matias Suárez werd eergisteren uitgenodigd in de studio's van het Argentijnse radiostation Cardena 3. De Gouden Schoen sprak er duidelijk de wil uit om bij Anderlecht te vertrekken. "De interesse van Bayern München is voorlopig het meest concreet", zei Suárez. "Daarom zijn mijn zaakwaarnemers daar nu mee bezig. Zij vroegen me of ik geïnteresseerd was in een overgang. Zo niet zouden ze alle onderhandelingen meteen stopgezet hebben. Maar ik heb ze groen licht gegeven omdat een overstap me interesseert."

Suárez beklemtoont dat hij gedreven wordt door sportieve drijfveren. "La plata, het grote geld, is momenteel voor mij minder belangrijk. Ik heb onlangs mogelijkheden gehad om voor veel geld bij Russische ploegen te spelen, maar dat interesseert me niet. Ik wil naar een grotere competitie en een grotere club omdat ik de droom koester op een dag voor de nationale ploeg van Argentinië te spelen."

Op de vraag of een transfer voor deze zomer is, antwoordt Suárez: "Ja, normaal wel. Bij Anderlecht moet ik terugkeren tussen 16 en 20 juni, maar ik zal er dan toch maar even zijn. Het is wat ingewikkeld. Normaal zou Anderlecht geplaatst zijn voor de Champions Leaguepoules, maar nu moeten we voorrondes spelen. Daarom wil Anderlecht dat ik nog even blijf. Maar ik wil weg. Yo quiero ir."

Mogelijke toekomstige ploegmaats als Robben, Ribéry en Gomez noemt Suárez 'enkele van de beste spelers ter wereld'. Over mogelijke problemen met het Duits zegt hij: "In het voetbal spreekt iedereen tussen de lijnen dezelfde taal."

Navraag leert dat er bij Anderlecht nog geen concreet bod van Bayern München binnen kwam. In de winter was er wel een concrete aanbieding van 12 miljoen euro van een club uit Oekraïne. Maar dat was ruim onvoldoende voor Anderlecht, dat zich sterk waant omdat Suárez nog tot 2015 onder contract ligt.

20 miljoen

Feit is dat Bayern München Suárez al volgt sinds de zomer van 2009, toen hij in de voorronde van de Champions League als enige gelijke tred kon houden met de spelers van Lyon. Maar of Bayern de 20 miljoen euro wil neertellen die Anderlecht voor Suárez in gedachten heeft, is lang niet zeker.

Jorge Cyterszpiler bevestigt ons dat er nog geen concreet bod is van Bayern München. "Hoe dan ook willen we het spel correct spelen", benadrukt de manager van Matias Suárez. "Anderlecht is altijd correct geweest tegenover Mati. Als er een transfer komt, zal dat zijn omdat de drie partijen zich daarin kunnen vinden."