Direct naar artikelinhoud

Amazon Prime gaat strijd aan met Netflix

Vanaf vandaag heeft Netflix er een concurrent bij: Amazon Prime. Nu ja, concurrent? De streamingdienst biedt (nog) geen Nederlandse ondertiteling en laat klanten alleen met creditcard afrekenen.

Via de streamingdienst van Amazon, de grootste webwinkel ter wereld zijn tv-programma's, series en Hollywood-films te zien, maar alleen in het Engels met Franse, Italiaanse, Portugese en Spaanse ondertitels of nasynchronisatie. Volgens een woordvoerder is niet bekend of en wanneer Nederlandse ondertiteling wordt toegevoegd.

Een ander nadeel is dat abonnementen alleen met behulp van een creditcard kunnen worden afgesloten. Bovendien kunnen mensen met een Chromecast of een Apple TV geen films en series van Amazon Prime op hun smart-tv bekijken - alleen via een omweg. Bezitters van een Samsung of LG smart-tv kunnen dit wel, net als Android- en Apple-gebruikers die vanaf hun tablet of smartphone willen streamen.

Scoren met 'The Grand Tour'

Of Belgische kijkers deze tekortkomingen door de vingers zien valt nog te bezien. De prijs van de Netflix-concurrent is in elk geval een goedmaker: nieuwe Amazon Prime-gebruikers hoeven het eerste half jaar maar 3 euro per maand te betalen, daarna worden het er 6. Ter vergelijking: bij Netflix betalen klanten zo'n 8 euro per maand voor een basisabonnement.

Amazon maakt steeds meer eigen programma's en films voor zijn streamingdienst, waarvan vooral The Man in the High Castle en Catastrophe goede recensies kregen. Hét paradepaardje heet The Grand Tour, met presentator Jeremy Clarkson. Dit autoprogramma moet de wederopstanding van Clarkson betekenen, die na een handgemeen bij de BBC werd ontslagen als presentator van Top Gear. En dat lijkt te lukken: The Grand Tour ging een maand geleden van start en is nu al het meest illegaal gedownloade programma ooit.