Direct naar artikelinhoud

Telenet wapent zich met Rex & Rio tegen nieuwe concurrenten

Na King & Kong en Whop & Whoppa pakt Telenet uit met Rex & Rio. Met de nieuwe betalende tv-pakketten breidt Telenet zijn aanbod uit en wil het een antwoord bieden op diensten als Netflix.

Met Rex & Rio wil Telenet zijn aanbod aan betaaltelevisie vereenvoudigen. Tot nu toe kon je bij Telenet een abonnement nemen op Prime, dat films en series uitzendt, en op de zogenaamde Plus-pakketten, die een thematisch aanbod hebben van onder andere sportzenders, documentaires of kindertelevisie.

Rex en Rio moet dat simpeler en duidelijker maken voor de klanten. Rex wordt het goedkoopste betaalpakket en zal volgens onze bronnen een twintigtal zenders bevatten met onder andere documentairezenders en kindertelevisie. Ook Lacht, de humorzender van de makers van Acht, zal in dat pakket zitten.

Rio wordt een uitgebreidere versie met onder meer het huidige film- en serieaanbod van Prime. Sporting Telenet, de sportzenders met onder andere het Belgische voetbal, blijft buiten de herschikking.

Telenet maakt van de introductie van Rex & Rio meteen ook gebruik om in te spelen op het veranderende tv-gebruik. Zeker wie het duurdere Rio-pakket neemt, zal een uitgebreid aanbod van films en series krijgen die je op aanvraag kunt bekijken op televisie of op een mobiel toestel op het moment dat je het beste uitkomt.

Dat kan nu al met het film- en serieaanbod van Prime, maar dat wordt fors uitgebreid. Telenet kocht daarvoor extra programma's aan bij Amerikaanse filmstudio's en bij Studio 100.

Met dat aanbod wil het ook anticiperen op de komst van diensten als Netflix, waar je films en series op aanvraag kunt bekijken. In Nederland, waar Netflix deze week startte, betaal je daarvoor 7,99 euro per maand. Hoeveel Telenet zal vragen voor Rex & Rio is niet bekend.

Met de nieuwe pakketten trekt Telenet de vereenvoudiging van zijn aanbod door. Vorig jaar pakte het uit met King & Kong, twee succesvolle tariefplannen voor mobiele telefonie. In plaats van het oerwoud aan ondoorzichtige tarieven die lang kenmerkend was voor de gsm-markt, krijgen klanten nu de keuze uit twee heldere plannen.

In het voorjaar herhaalde Telenet de truc met zijn bundels van internet, telefonie en televisie. Alle bestaande mogelijkheden en combinaties werden herleid tot twee keuzes: een basisaanbod in Whop en een uitgebreider aanbod in Whoppa. Voor de namen Rex & Rio zocht Telenet deze keer inspiratie in de geschiedenis van thuisstad Mechelen: Rex en Rio zijn de namen van intussen opgedoekte bioscopen in Mechelen.

Telenet wil Rex & Rio op 23 september lanceren, al kunnen kleine technische problemen dat nog met enkele dagen verlaten. Het bedrijf geeft volgende dinsdag een persconferentie over de nieuwe zenderpakketten en zal dan alle details vrijgeven.