Direct naar artikelinhoud

D'Haene redt vel van trainer Dury

Het geluk begint te keren voor Zulte Waregem. Francky Dury verstopte zich de voorbije maanden achter pech, maar mag zeer tevreden zijn met een punt tegen KV Mechelen. Malinwa verdiende meer.

Wie graag mooi voetbal ziet, moet de komende weken eens een ticketje kopen voor een voorstelling van KV Mechelen. De aangename sfeer krijg je gratis bij de vele aanvallende acties. Regisseur van het fraaie kijkstuk: Aleksandar Jankovic. Dankzij hem is het genieten Achter de Kazerne.

Het ene driehoekje na het andere, opkomende flankverdedigers en creatieve jongelingen in de rug van Dalibor Veselinovic. De Serviër trapte een lage flankvoorzet van Matthys in één tijd voorbij Bossut (1-0). Dat Veselinovic al weken goed op dreef is, heeft hij aan Jankovic te danken. De coach gaf de aanvaller een overdosis vertrouwen.

Bij Zulte Waregem is het heel wat minder. Wat Essevee dit seizoen laat zien, is deprimerend. In Mechelen trapte het voor rust geen enkele keer naar doel. Het was al een succes als de bezoekers eens over de middellijn kwamen. Pas wanneer Dury in de tweede helft Sylla in de ploeg bracht, begon zijn ploeg wat te dreigen.

Het had dan al lang 3-0 kunnen staan. Kosanovic zag een strafschop goed gered door Bossut. Een kopbal van Veselinovic werd van de lijn gehaald door Verboom en Matthys schilderde een vrijschop enig mooi op de kruising. Zulte Waregem ontsnapte.

Na de late gelijkmaker van Karel D'Haene ging Essevee uit zijn dak. Als het de drie punten van de match tegen Standard krijgt, dan staat het niet langer laatste. Misschien dat Francky Dury zich dan weer wat voorbeeldiger gedraagt langs de zijlijn.