Direct naar artikelinhoud

Lijk opgevist uit de Maas in Hoei

In Hoei is donderdagnamiddag een lijk uit de Maas opgevist. Dat meldt de lokale brandweer. Het stoffelijk overschot is wellicht dat van een man. Het dreef op de Maas, niet ver van het justitiepaleis van Hoei. Een wetsdokter en de lokale politie zijn ter plaatse gegaan. Het parket van Hoei werd op de hoogte gesteld van de feiten. De identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak zijn nog niet bekend.

Reizigers VS moeten extra aandachtig zijn bij invullen documenten

Bij het invullen van de elektronische aanvraag voor een reistoestemming naar de VS mogen passagiers niet vergeten de twee letters die voorafgaan aan hun paspoortnummer te vermelden. Daar wijst luchthavenbeheerder Brussels Airport Company op. Belgische kandidaat-reizigers vergeten dat vaak bij het invullen van het formulier. Men maakt hen niet attent op die vergetelheid, maar daardoor wordt wel de reistoelating geweigerd. Soms komen reizigers dat pas te weten bij het inchecken op de luchthaven.

Politie zoekt overvaller McDonald’s Puurs

De politie van de zone Klein-Brabant is op zoek naar een man die donderdagmorgen de vestiging van McDonald’s in Puurs probeerde te overvallen. Dat maakte het parket van Mechelen bekend. Een gewapende man wachtte omstreeks 8.00 uur het personeel op aan de vestiging in de Eikevlietbaan. Hij bedreigde minstens één personeelslid met een vuurwapen. De kerel kreeg een duw van een van de personeelsleden en sloeg onmiddellijk op de vlucht. Hij sprong in een klaarstaande vluchtauto en scheurde weg richting N16. Aan automobilisten die tussen 8.00 uur en 8.30 uur een blauwe auto uit de Konijnenstraat de N16 zagen opdraaien, wordt gevraagd zich te melden bij de politie van Klein-Brabant of de politie van de eigen woonplaats.

Dode wasbeerhond gevonden in Oostmalle

In de Kempense gemeente Oostmalle is een dode wasbeerhond gevonden. Het dier staat op de lijst van twintig te verbannen diersoorten in België, omdat de exoot uit Zuid-Oost-Azië en Japan in het wild kan overleven en gaat concurreren met inheemse dieren. De dode wasbeerhond is slechts het derde exemplaar dat door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek werd ingezameld sinds eind jaren ’80.

1.300 zelfstandigen naar OCMW

Nooit eerder klopten zoveel Vlaamse zelfstandigen aan bij het OCMW. Wellicht tussen 1.200 en 1.300 zelfstandigen met financiële moeilijkheden worden daar geholpen. Dat blijkt uit een rondvraag van Patricia Ceysens (Open Vld) waarover Het Laatste Nieuws berichtte. “Slecht, maar ook goed nieuws”, zegt Ceysens. “Zelfstandigen overwinnen eindelijk hun schaamte. Het is goed dat gefailleerde zelfstandigen hun gekrenkte trots opzijzetten en hulp vragen. Vlaanderen zal de volgende jaren trouwens alle mensen nodig hebben die een eigen zaak willen beginnen. Ook de zogeheten tweedekansondernemers.”