Direct naar artikelinhoud

Opdoffer voor Kirsten Flipkens in Torhout

TORHOUT

De 24-jarige Kirsten Flipkens (WTA-75) verloor bij haar eerste optreden in Torhout met 7-6, 4-6, 1-6 van de Nederlandse kwalificatiespeelster Kiki Bertens (WTA 265). De Koddaert Ladies Open zet nu alles op Yanina Wickmayer (WTA 18), die gisterenavond laat haar partij in de eerste ronde speelde tegen Urszula Radwanska (WTA 273).

Flipper acteerde wisselvallig, ergerde zich aan scheidsrechterlijke beslissingen en werd bij momenten uit verband gespeeld door de kloeke Hollandse. Als excuus mag Flipkens de polsblessure inroepen, die ze na Wimbledon opliep en die onlangs weer de kop opstak. De cyste in haar rechterpols zal na het seizoen verwijderd worden. “Ik koesterde daarom niet al te veel verwachtingen”, zei een aangeslagen Flipkens. “Ik heb een tijdje terug een cortisone-inspuiting gekregen en normaliter had ik de pols twee weken moeten laten rusten om pas vandaag de tennistraining te hervatten.”

Maar waarom dan toch spelen in Torhout? Het startgeld, waarschijnlijk, maar er speelde ook iets anders mee. “Het was ofwel trachten het seizoen op een positieve noot te beëindigen ofwel voor zekerheid kiezen en de operatie vervroegen. Ik weet daarom nog niet of ik deelneem aan het toernooi van Luxemburg (dat maandag start, red). Eerst voelen hoe de pols reageert.” Een keuze tussen het hart en het verstand. “Tja, ik heb een goed seizoen gedraaid en ik zou dat graag op een goede manier afsluiten. Maar dan is er zo’n blessure. Die heeft me toch een vijftal toernooien en mogelijk een plaatsje in de top 50 gekost.”

(FDW)