Direct naar artikelinhoud

Benteke zet Liverpool opzij

'Een van de beste prestaties dit seizoen van een spits in de Premier League', dat was de lovende commentaar van Alan Shearer. Benteke was op het legendarische Anfield Road goed voor twee goals en een schitterende assist. De Rode Duivel zette Aston Villa zo op weg naar een prachtige 1-3-zege.

Het gaat ongelooflijk snel met Christian Benteke. Een jaar geleden nog bankzitter bij Genk, maar in de tweede helft van het seizoen was hij er een vaste waarde. Eind augustus versierde hij een transfer naar de Premier League en bij Aston Villa is hij intussen een van de populairste spelers. Enkele weken geleden kreeg hij al een pluim van Michael Owen en nu haalde ook Alan Shearer zijn loftrompet boven.

"In deze wedstrijd toonde hij alles waartoe hij in staat is: hij is sterk, liep steeds goed en bezorgde de verdediging van Liverpool een moeilijke namiddag", zei ex-topspits Shearer, nog steeds topscorer aller tijden in de Premier League.

Een half uurtje was er gespeeld op Anfield Road toen Benteke de bezoekers op voorsprong bracht. De spits plaatste de bal vanop een goeie twintig meter perfect in het hoekje en zag hem via de paal in doel verdwijnen.

De tweede goal van Villa nam hij dan wel niet voor eigen rekening, de assist waarmee hij Weimann bediende, was subliem. Benteke werd diep gestuurd en met een heerlijke hak schotelde hij Weimann de 0-2 op een dienblad aan. "Wereldklasse", noemde zijn coach het.

Het 'beest', zoals de fans van Aston Villa hem noemen, diende Liverpool uiteindelijk zelf de doodsteek toe met zijn tweede doelpunt van de dag. Benteke kreeg wat ruimte van de thuisploeg en zette een rush richting doel in. Alle pogingen van de verdedigers van Liverpool ten spijt, slaagden ze er niet meer in om hem van de bal te zetten. De Rode Duivel werkte koelbloedig af.

Kort voor het einde kwam Liverpool via Gerrard nog terug tot 1-3, maar de zege van Aston Villa kwam niet meer in gevaar. Het team uit Birmingham krijgt zo wat meer ademruimte en rukt op naar de veertiende stek. Villa-coach Lambert kon niet anders dan tevreden zijn over de prestatie van zijn team en vooral van zijn diepe spits. De Schot noemde Benteke al eens 'magisch', maar nu trok hij alle registers open.

"Ik wist al langer dat hij hiertoe in staat was", vertelde Lambert. "Tot nu toe voetbalde hij adembenemend. Wat kan je nog meer zeggen? Hij is ongelooflijk en pas 22 jaar oud. Ik wil hem niet te veel druk opleggen, maar als ik nadenk over het potentieel dat hij in zich heeft, is dat echt een angstaanjagende gedachte. Hij kan een van de allerbeste spitsen worden."