Direct naar artikelinhoud

'Lichaam in Kattendijkdok mogelijk van vermiste Hodei'

Spaanse media berichten dat het lichaam dat donderdag werd aangetroffen in het Kattendijkdok aan het Antwerpse Eilandje mogelijk dat is van Hodei Egiluz Diaz, de 24-jarige Bask die in oktober 2013 verdween. Het Antwerps parket geeft voorlopig geen commentaar. Het lichaam werd nog niet geïdentificeerd.

De krant Noticias de Gipuzkoa schrijft dat de kleding van het lichaam laat vermoeden dat het om de vermiste jongeman gaat. De familie van Egiluz Diaz wacht de autopsie af die de komende dagen klaarheid moet scheppen.

Hodei Egiluz Diaz verdween in de nacht van 19 op 20 oktober 2013 na een avondje uit. Hij werd het laatst gezien omstreeks 4.30 uur op de Koolkaai en werd voor dat tijdstip al twee keer overvallen. De daders werden geklist, maar zouden niets met de verdwijning te maken hebben. Er werden verschillende zoekacties gehouden in de dokken van het Eilandje en langs de Schelde, telkens tevergeefs. In oktober 2015 werd het gerechtelijk onderzoek afgesloten omdat er geen sporen meer overbleven.