Direct naar artikelinhoud

PlayStation 2 én Xbox goedkoper

Niemand kan inmiddels nog ontkennen dat er een prijzenoorlog woedt op de consolemarkt. Precies een uur nadat Sony aankondigde de prijs van zijn immens populaire PlayStation 2-spelconsole te willen verlagen, kwam ook concurrent Microsoft met een verlaagde prijs voor zijn Xbox op de proppen. De PlayStation 2 krijgt nu een richtprijs tussen 249 en 265 euro, de Xbox kost voortaan 249 euro. De prijzen van de twee spelconsoles evenaren nu de aanvankelijke prijs van Nintendo's Gamecube, die op dit moment op 199 euro ligt.

Onverwacht zijn de prijsverlagingen niet. Analisten gaven al langer aan dat ze zaten te wachten op een verdere prijsverlaging van de PlayStation 2 en het is niet de eerste keer dat Microsoft voor de prijs van zijn console het voorbeeld van Sony probeert te volgen: in april van dit jaar volgde het bedrijf zijn Japanse concurrent al naar een prijs van 299 euro. De nieuwe prijsdaling zet echter extra druk op Microsoft, want dat produceerde al van in den beginne zijn Xbox met verlies, erop hopend dat te kunnen opvangen met de verkoop van spelletjes en accessoires.

De reden achter de prijsdaling lijkt duidelijk: de producenten willen zo sterk mogelijk in hun schoenen staan voor de komende kerstperiode, die vooral voor Nintendo en Microsoft cruciaal wordt. (RMe)