BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Laat je niet vangen door likje verf: zo ontdek je verborgen gebreken voor je een huis koopt

Voor welke addertjes onder het gras moet je opletten als kandidaat-koper? Aankoopmakelaar Hendrik Tanghe van Vinta verklapt de vijf meest voorkomende verborgen gebreken bij de aankoop van een woning, en hoe je ze kan ontdekken.

22 reacties

  • Barry Dictus

    5 jaar geleden
    Zelf ben ik makelaar en vind het zeer spijtig te lezen dat sommige een slechte ervaring hebben gehad met een makelaar. Wel wil ik u erop wijzen dat er ook nog goede bestaan die wel de belangen van de verkoper en koper behartigd. De makelaars die het enkel voor het geld doen, lopen uiteindelijk toch tegen de lamp. Ik hoop dat jullie in de toekomst wel nog een positieve makelaar kunnen ervaren! prettig weeken allen - Barry Dictus makelaar bij Trevi Antwerpen
  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Als je niet gerold wilt worden ! En dertig jaar geen honderden euro's per maand te veel wil afbetalen koop dan zonder makelaar .
  • Alain Stuker

    5 jaar geleden
    Het grootste gevaar bij de aankoop van een huis zit bij de makelaar.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    In the USA is het een gewoonte om na het uitbrengen van een bod een home inspection te laten uitvoeren waarbij alles gecontroleerd wordt (dak, vocht, schimmel, fundamenten, ...) en er nadien een prijsopgave wordt gemaakt van de nodige herstellingen. Er ontstaat dan een nieuwe onderhandelingsfase... Bij ons kopen mensen soms een huis alsof het een pak friet is!
  • Brigitte Dehaemers

    5 jaar geleden
    Wat een gezever. Een woning koop je met zichtbare en onzichtbare gebreken, nu is daar wel een mauw aangepast met al die attesten die de notaris moet hebben, die moet de makelaar opvragen en dat is serieus wat werk. Maakt dat je huis waardeloos, absoluut niet, er is woningnood, een krot is nu al onbetaalbaar, ik heb afsmijt-barakken gezien aan +300.000 euro. Te nemen of te huren. En die huurwoningen zijn dan een droom in vergelijk met een eigendom.