Direct naar artikelinhoud

Eten we binnenkort allemaal poedelpaté?

Volgens delicious-dogs.be moeten we allemaal hondenvlees gaan eten. De site promoot onder meer bordercollieworst en poedelpaté. Een walgelijke grap, zo blijkt.

'Hond is gezond', stelt Delicious Dogs. De website, die op het eerste gezicht professioneel oogt, promoot het eten van hondenvlees. Het noemt zichzelf 'de eerste producent van hondenvlees op de Belgische markt', en zou in oktober onder meer poedelpaté, bordercollieworst en teckelfilet op de markt brengen. Beaglebillen volgen later. Ook zijn er al recepten te vinden op de site.

Een slechte grap, denk je snel. Er viel inderdaad niemand te bereiken. Een e-mail sturen naar hun info-mailadres levert een automatisch antwoord op: "Wegens het grote aantal e-mails kunnen we uw bericht niet onmiddellijk beantwoorden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief." Getekend Jan Vervoort, zaakvoerder. Maar nergens is een telefoonnummer te vinden.

Er werd wel al een online petitie opgestart tegen het platform, die ondertussen bijna 1.500 keer werd ondertekend. Een mail naar de petitionarissen of ze meer informatie hebben, levert ook niets op. Grap of niet, op veel bijval zullen de hondeneters niet moeten rekenen.