Direct naar artikelinhoud

Blessure Vossen verpest zege

Racing Genk won met de handrem op van een slap Kortrijk en is zo goed als zeker van play-off I, maar na de match waren alle ogen gericht op de enkel van Jelle Vossen. Hij sloeg zijn voet al na vijf minuten om en moest van het veld. Met het duel tegen Stuttgart voor de deur, komt de blessure erg ongelegen.

Vijf is zo stilaan Jelle Vossens ongeluksgetal aan het worden. Vorige donderdag was het in de vijfde minuut dat Stuttgartverdediger Tacsi met een gemene tackle zijn studs op de voet van de Genkse spits plantte. Gevolg: een bloedende enkel aan de rust en de dag nadien een stijve kuit. Gisteren was het wéér prijs in de vijfde minuut.

Deze keer sloeg Vossen zijn voet stomweg om terwijl hij achter een lange bal aanging. De Limburger zeeg met een pijnlijke grimas tegen de grond en gebaarde naar de bank dat het over was. Na enkele minuten verzorging langs de lijn haalde hij zijn aanvoerdersband schuddebollend van de arm en plofte hij neer op de bank.

"Daar zag het er alvast niet goed uit", zuchtte trainer Mario Been na de match. "Misschien dat ons veld er voor iets tussen zit. Want dat lag er weer slecht bij. Hoe dan ook, dit is heel vervelend met de Europese match voor de deur."

De kans bestaat dat Vossen Stuttgart niet haalt, al zullen testen nog exact moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Bij Genk hopen ze vurig dat de spits, die bekend staat om zijn weerbaarheid, snel geneest, maar echt wanhopig zijn ze in de Cristal Arena niet.

Been: "Vossen missen is nooit prettig, want je weet dat hij altijd en overal een goal kan maken, maar we hebben nog jongens in de kern zitten die dat kunnen. Plet bijvoorbeeld."

De Nederlander - die van Been nog eens in de basis mocht starten - toonde zich tegen KV Kortrijk een prima alternatief voor de positie van diepe spits en pikte zelfs een doelpuntje mee. Zijn negende van het seizoen was een intikkertje, maar toch. De voorzet die naar die 2-0 leidde, kwam overigens van een ander alternatief voor Vossen: Benji De Ceulaer. Gestart op de bank, maar na vijf minuten 'koud' ingevallen voor zijn onfortuinlijke ploegmakker.

Ondermaats

De Ceulaer deed zijn rechtstreekse tegenstander Capon zweten, gaf na de rust de assist voor de 2-0 en toonde zich 85 minuten lang de gretigste Genkenaar. Dat had ook Been gezien. "Benji was enorm gedreven en aanwezig. Hoewel het spel tegen Kortrijk ondermaats was, kan ik niet anders dan tevreden zijn met de inzet van heel wat spelers. Na een goed resultaat in Europa vrees je als coach toch altijd dat het zijn weerslag zal hebben in de competitie, maar mijn groep heeft deze match heel volwassen aangepakt."

Genk speelde met de handrem op, maar had die gelukkig niet te ver aangetrokken en hield Kortrijk, dat zijn vechtlust in West-Vlaanderen was vergeten, negentig minuten lang aardig onder controle. Al vroeg in de eerste helft trapte Simaeys de 1-0 tegen de netten na een slecht weggewerkte hoekschop. Vanaf dan probeerde Genk nog wel op zoek te gaan naar de tweede treffer, maar het deed dat zonder veel inspiratie. Gevolg: nauwelijks kansen in een match die iedereen snel weer zal vergeten zijn.

Drie fronten

"Het was niet hoogstaand, dat klopt, maar niet vergeten dat we al 43 matchen in de benen hebben", wierp Been op. De coach had zijn ploeg om die reden ook stevig omgegooid. Op liefst vijf posities stuurde hij in vergelijking met de match tegen Stuttgart een andere speler het veld op. "Als je in februari nog altijd op drie fronten meestrijdt, dan heb je je hele kern nodig. Maar kijk, zelfs met die vele wissels winnen we hier vrij makkelijk tegen Kortrijk. Kan je nagaan hoe sterk dit Genk is."

Woorden die gestaafd worden door het klassement, waarin de Limburgers over Lokeren naar de derde plaats wippen, maar die donderdag tegen Stuttgart ook om bevestiging vragen. Dan kan Racing Genk voor de ogen van het hele land bewijzen dat ze echt top zijn.